Stollas syster söker nytt kärleksfullt hem!

Dagarna före jul fick vi tillbaka Stollas syster Saga då det tyvärr visat sig att en familjemedlem blivit allergisk och Saga därför inte kan bo kvar hos sin familj. Vi är såklart alla lika ledsna över detta, men självklart har vi tagit emot Saga som nu kommer få bo här hos oss en tid framöver tills vi lärt känna henne och vet lite mer om henne. Saga har anpassat sig fint i hundflocken, och hon börjar även vänja sig vid katterna som från början var väldigt spännande och intressanta! Nu är det ju bara drygt fem månader sedan Saga flyttade ifrån oss till sitt nya hem, men katterna verkar hon inte riktigt komma ihåg…

Under de dagar vi nu haft Saga hos oss har vi låtit henne landa, vi har gått långa härliga promenader i skogen, både tillsammans med resten av gänget, men även egna promenader med Saga för att träna inkallning, följsamhet, koppelgående, mm. Saga är lyhörd och funkar väldigt bra att ha lös i skogen, kommer snabbt på sin visselsignal och älskar att springa fritt! Hon känns precis som våra övriga hundar väldigt mentalt stabil.

Hittills känns Saga som en väldigt enkel och anpassningsbar hund, men hon har mycket energi och behöver ett hem där hon får utlopp för detta i någon form av arbete. Hon har stor kamplust och leker gärna vilket är underbart att se! Under de närmaste dagarna kommer hon få testa på viltspår och jag kommer också presentera vilt för henne och se hur hennes förutsättningar för jaktapportering verkar. Misstänker att detta är en tjej man kan ha mycket glädje av oavsett vilken hundsport man vill ägna sig åt!

Röd
Saga 7 veckor gammal sommaren 2015

Vi har inte bråttom att omplacera Saga, det viktiga är att det blir rätt. Vi söker ett varaktigt, kärleksfullt hem hos någon som kan ge Saga den tid och det engagemang och den träning hon mår bra av! Tidigare erfarenhet av jaktapportering, lydnad eller annat är en klar fördel och det får gärna finnas en äldre trygg hund i hemmet. Vi vill att Saga kommer till ett hem där hon inte behöver vara ensam för långa stunder på dagen, som den retriever hon är vill hon gärna vara delaktig i övriga familjens liv!

Vi vill gärna finnas till hands för Saga och hennes nya familj och du bör därför bo inom rimligt avstånd från oss så att du kan vara med på våra regelbundna träningar osv! Gemenskapen är en viktig del när man köper hund från oss och vi säljer inte Saga som enbart sällskapshund då hon behöver mer än så!

Du kan läsa mer om oss och vår filosofi här >>> och hur Saga och hennes syskon blivit uppfödda här >>>

Är du intresserad och kan erbjuda Saga ett fantastiskt hem? Hör av dig till Marlene via mail: guldkullenskennel@telia.com och läs mer om oss och våra hundar på www.guldkullenskennel.com

I väntan på tomten
Hela gänget på Julafton 2015! Saga längst till vänster vid fönstret!

//Marlene

Rulla till toppen