Laddar Evenemang


Hitta EvenemangKommande Evenemang

Evenemang List Navigering


mars 2018


Mock Trial-kurs/Working Test kurs Novice (MOCK1-1) I Start 25/3, 2018

mars 25 @ 14:0017:00

Guldkullens Kennel & Kurser,

Barkkulla 401

Rävlanda,

43897

Sverige


+ Google Map

650kr
3 biljetter kvar

Äntligen sommartid! Vi firar detta med ett fristående tillfälle för dig med retriever som är sugen på att testa Mock Trial, dvs ett Working Test där vi går på linje. Vi startar med en teoretisk genomgång av vad ett Mock Trial innebär. Vi lägger upp och ”dömer” provet efter brittiska regler, men till skillnad mot vid ett riktigt Mock Trial så åker man inte ut här om hunden missar en apport, utan är välkommen in igen i nästa omgång.

Vi kommer att gå på linje och din hund måste vara skottvan, stadig och styrbar dvs lyssna på pipan och kunna ta tecken hyfsat ok för att kunna vara med. Nivån på träningen/kursen är som ett ”Noviceprov”. Vi tränar med dummies och under ett Mock Trial får din hund träning i fotgående, stadga, markeringar, dirigeringar, mm. Du själv får nyttig träning i att markera bl a.

Du kommer få individuella tips och råd löpande under kursen och vi diskuterar gemensamt apporter, bedömning osv. Vi avslutar med en gemensam sammanfattning och korvgrillning! Korv med tillbehör ingår, önskar man annan mat får man ta med sig! Från ca 18 månader.

Mer information »


april 2018


Jaktapportering Fortsättning (JAFOR1-1) I Start 12/4, 2018

april 12 @ 18:00juni 7 @ 20:00

Guldkullens Kennel & Kurser,

Barkkulla 401

Rävlanda,

43897

Sverige


+ Google Map

1895kr
Utsåld

En fortsättningskurs i jaktapportering för dig med retriever. Vi bygger vidare på din hunds grundkunskap men ökar svårigheterna med längre avstånd och svårare uppgifter. Fokus ligger på att utbilda hundarna för att de ska känna sig säkra på vad vi vill och därmed förstå sin uppgift i varje delmoment. 

Vi kommer jobba med samtliga delmoment som ingår i en retrievers arbete och anpassar nivå efter ekipagen. Kursen är öppen för dig som gått grundkurs eller har en hund med motsvarande kunskap, eller mer. Din hund måste vara apporteringsvillig och vilja komma in med apporterna.

Mer information »


Temaserie B-prov Nybörjarklass (TEBNKL1-1) I Start 16/4, 2018

april 16 @ 18:00juni 4 @ 20:30

Guldkullens Kennel & Kurser,

Barkkulla 401

Rävlanda,

43897

Sverige


+ Google Map

2300kr
4 biljetter kvar

En kurs för dig med retriever som kommit en bit i din träning och satsar på att starta Nybörjarklass B-prov under kommande säsong! Kursen är även öppen för dig som redan startat i Nkl men känner att du behöver lite mer tips och råd för att komma vidare.

Kursen är på fyra gånger och vi kommer jobba med samtliga delar som ingår i Nybörjarklassens B-prov. Vi kommer att jobba med vilt under samtliga tillfällen och varje deltagare behöver ta med tre egna vilt till varje tillfälle. Träning bakom skytt erbjuds också varje gång.

Vi jobbar i liten grupp, max 6 deltagare, och stor vikt läggs vid att skapa en lugn miljö runt hundarna. För att allt ska flyta på behöver din hund vara viltvan, tycka om att apportera och villigt komma in med apporterna.

Skott förekommer vid samtliga tillfällen och din hund behöver därför vara skottvan. Sista tillfället kommer läggas upp som ett litet mini B-prov där vi sätter ihop samtliga delar. Kursen är öppen för hundar från ca 18 månader, har du en yngre hund ber vi dig kontakta oss innan du anmäler. Skott ingår i kursavgiften.

Mer information »


maj 2018


Åhörare Jaktapportering med Mark Demaine (MARK2-1) I Start 23/5, 2018

maj 23 @ 09:00maj 24 @ 17:00

Guldkullens Kennel & Kurser,

Barkkulla 401

Rävlanda,

43897

Sverige


+ Google Map

1500kr
Utsåld

Mark Demaine är en av Storbritanniens bästa retrievertränare och vi är väldigt glada över att få hälsa honom välkommen till Guldkullens Kennel & Kurser i vår! Mark har under flera år blivit utsedd att representera det Engelska landslaget och har många fina placeringar med sina egna hundar. Mark och hans labrador Riley kom bl a på tredje plats av 58 startande i det stora Championshipet IGL i december 2017!

Mark är en mycket eftertraktad och omtyckt instruktör och domare som dömer både field trial och working-test samt håller retrieverkurser både i England och i övriga Europa så missa inte chansen att träna för en av de bästa!

Denna kurs är öppen för dig som kommit en bit i din träning, har en hund med bra stadga och som är styrbar och van att arbeta i grupp och van vid skott. Det kommer både bli individuell träning och träning på linje, walked-up. Jämförbar nivå är öppenklass/elitklass. All träning sker på dummies.

Mer information »


+ Exportera evenemang