Marlene Edvinsson

Jag heter Marlene Edvinsson och bor tillsammans med min man Per-Anders och våra hundar i Rävlanda som ligger 4 mil utanför Göteborg. Guldkullens Kennel & Kurser kom till våren 2005 och vår första goldenkull fick vi 2011. I takt med att vårt eget intresse för jakt och jaktträning under de senaste åren har ökat så har också vår avelsinriktning ändrats och idag är målet att föda upp friska och arbetsvilliga hundar för främst jakt och jaktprov/field trials.

Vårt hundliv började med schäfer men när vår första Golden Retriever av en slump kom in i familjen år 2000 var vi fast! Idag ägnar vi oss uteslutande åt träning med inriktning på jakt och jaktprov/field trials både i Sverige och England där vi har hus och spenderar större delen av jaktsäsongen varje år. Tillsammans med vår Gilla gjorde jag under hösten 2018 debut på field trial i England och genom våra 14 starter tillsammans har vi fått mycket erfarenhet inför kommande säsonger. Jag startar även gärna på field trial och mock trial i Sverige.

Numera bor det också två labradorer här i familjen och om allt går vägen hoppas vi kunna utöka vår uppfödning med även Labrador Retriever på sikt.

Vårt hundintresse är stort, jag själv är utbildad hundinstruktör och har även läst SKK:s uppfödarutbildning innehållande delkurserna anatomi, avel, beteende, juridik, kost samt parning & valpning. Jag försöker hela tiden utveckla mina hundkunskaper och har även gått kurserna Hund 1-3 samt Raskunskap och Språk & Signaler för David Sehlin på Hundutbildningsgruppen i Alvesta. Jag är även utbildad jaktledare & domare inom SGL — Swedish Gundog League.

Under åren 2012-2018 byggde jag upp och drev HallåHund ett hundcenter som erbjuder kurser- och föreläsningar till hundägare. Efter försäljning av HallåHund i juni 2018 hålls samtliga våra retrieverkurser hos oss här i Rävlanda. Guldkullens Kennel & Kurser är godkänd för F-skatt.

När ni köper valp hos oss hjälper vi er med goda råd och tips då det gäller skötsel, uppfostran och aktivering av er valp. Vi ordnar även valpträffar och kennelträffar och finns alltid tillgängliga för frågor gällande valpar från vår uppfödning!

Jag jobbar även som försäkringsombud hos Svedea Djurförsäkringar och hjälper dig gärna med försäkring till din hund. När du hämtar din valp är den redan försäkrad i Svedea, en försäkring som du som ny ägare enkelt kan ta över!