Marlene Edvinsson

Jag heter Marlene Edvinsson och bor tillsammans med min man Per-Anders och våra hundar & katter i Rävlanda, som ligger 4 mil utanför Göteborg. Guldkullens Kennel & Kurser kom till våren 2005, och vår första valpkull fick vi 2011.

Vårt hundliv började med schäfer, men då vår första Golden Retriever av en slump kom in i familjen år 2000 var vi fast! Frasse öppnade en helt ny värld för oss och vi upptäckte snabbt Golden Retrieverns fantastiska egenskaper, en ras med stor arbetsglädje men också med en förmåga att kunna koppla av vid sidan av arbetet.

Vår målsättning och förhoppning är att föda upp friska, glada och arbetsvilliga hundar i enlighet med rasstandarden. Själva tränar vi främst jaktapportering och apporterar med våra hundar under jakt.

Vårt hundintresse är stort, jag själv är utbildad hundinstruktör och har även läst SKK:s uppfödarutbildning innehållande delkurserna anatomi, avel, beteende, juridik, kost samt parning & valpning. Jag försöker hela tiden utveckla mina hundkunskaper och under 2013 gick jag kurserna Hund 1-3 samt Raskunskap och Språk & Signaler för David Sehlin på Hundutbildningsgruppen i Alvesta. Jag är även utbildad WT (working-test) domare och dömer några WT:n per år.

Under åren 2012-2018 har jag drivit HallåHund ett hundcenter där vi erbjuder kurser- och föreläsningar till hundägare. Efter försäljning av HallåHund i juni 2018 kommer samtliga retrieverkurser hållas under Guldkullens Kennel & Kurser hemma hos oss i Rävlanda.

Både Per-Anders och jag har jägarexamen sedan många år tillbaka, och vi använder våra hundar både som apportörer vid fågeljakt och vid eftersök på klövvilt. Alla våra hundar är familjemedlemmar och bor inne ihop med oss, men de har också tillgång till hundhus och hundgårdar när vi inte har möjlighet att ha dem med oss.

Om ni väljer att köpa valp hos oss, hjälper vi er med goda råd och tips då det gäller skötsel, uppfostran och aktivering av er valp. Vi ordnar även valpträffar och kennelträffar och finns alltid tillgängliga för frågor gällande valpar från vår uppfödning.

Guldkullens Kennel & Kurser är godkänd för F-skatt.