Marlene Edvinsson

Jag heter Marlene Edvinsson och bor tillsammans med min man Per-Anders och våra hundar i Rävlanda som ligger 4 mil utanför Göteborg. Guldkullens Kennel & Kurser kom till våren 2005 och vår första goldenkull fick vi 2011. I takt med att vårt eget intresse för jakt och jaktträning under de senaste åren har ökat så har också vår avelsinriktning ändrats och idag är målet att föda upp friska och arbetsvilliga hundar för främst jakt och jaktprov/field trials och vi säljer endast till personer med intresse av detta.

Numera bor det också två labradorer här i familjen och om allt går vägen hoppas vi kunna utöka vår uppfödning med även Labrador Retriever på sikt.

Under vinter och vår/sommar bedriver jag kursverksamhet för retriever i Rävlanda. Jaktsäsongen tillbringar jag sedan några år tillbaka i England där vi också har ett hus. Där tränar jag och startar på Field trials och vidareutvecklar mig själv och mina hundar genom att träna tillsammans med några av de bästa tränarna i världen.

Mitt hundintresse är stort, jag är utbildad hundinstruktör och har även läst SKK:s uppfödarutbildning innehållande delkurserna anatomi, avel, beteende, juridik, kost samt parning & valpning. Jag försöker hela tiden utveckla mina hundkunskaper och har även gått kurserna Hund 1-3 samt Raskunskap och Språk & Signaler för David Sehlin på Hundutbildningsgruppen i Alvesta. Jag är även utbildad jaktledare & domare inom SGL — Swedish Gundog League.

Under åren 2012-2018 byggde jag upp och drev HallåHund ett hundcenter som erbjuder kurser- och föreläsningar till hundägare. Efter försäljning av HallåHund i juni 2018 hålls samtliga våra retrieverkurser hos oss här i Rävlanda. Guldkullens Kennel & Kurser är godkänd för F-skatt.

När ni köper valp hos oss hjälper vi er med goda råd och tips då det gäller skötsel, uppfostran och aktivering av er valp. Vi ordnar även valpträffar och kennelträffar och finns alltid tillgängliga för frågor gällande valpar från vår uppfödning!