Detta gäller vid köp av valp

Valparna är vid leverans

Registrerade i Svenska Kennelklubben, SKK
Veterinärbesiktigade inom 7 dagar före leverans
Vaccinerade en gång
Avmaskade vid flera tillfällen
ID märkta med mikrochip
Dolda fel försäkrade upp till tre års ålder (under förutsättning att de under den tiden hålls grundförsäkrade)

Din valp får med sig

Valphäfte med tips & råd, mattider, info om avmaskning, mm
Koppel & Halsband
Visselpipa som valpen är tränad på från ca 3 veckors ålder
Filt med doft från mamma och kullsyskon
Ett års medlemskap i rasklubb eller intresseklubb
Hundfoder som valpen är van vid
Tre/fyra valpträffar under första året
Årlig kennelträff
Livslång support gällande hund från oss

Betalning

En valp från Guldkullens Kennel & Kurser kostar 15.500:- inkl moms (2017)

Guldkullens Kennel & Kurser är godkänd för F-skatt

Bra att veta

Vi har inget kösystem för valpköpare utan förbehåller oss rätten att själva välja de valpköpare som passar respektive valpkull bäst. Då vårt mål med vår avel är att föda upp aktiva och arbetsvilliga hundar säljer vi endast valp till dig som vill arbeta med din hund i någon form, företrädelsevis inom jaktapportering. Att du har tid och kan erbjuda ett kärleksfullt och varaktigt hem för en ny familjemedlem är självklart ett krav. Tidigare erfarenhet av jaktapportering är ett plus.

Som uppfödare ställer vi självklart upp med stöd och råd, kontakten med våra valpköpare är viktig för oss. Är du intresserad av valp från oss ber vi dig kontakta oss via mail eller telefon, vilket självklart går bra även om vi inte har en planerad kull ute för tillfället.

Alla våra hundar bor inne med oss och valparna föds också upp inne tillsammans med oss för att de tidigt ska få ta del av alla ljud och annat runt omkring dem. Vi jobbar mkt för att vänja valparna vid olika typer av ljud, dammsugare, slammer från kök, katter, de andra hundarna, mm. Våra valpar vistas ute så mkt som möjligt när vädret tillåter och vänjer sig då vid gräsklippare, trimmer, mm. Ute har de en stor valphage med tunnel, presenning, bollhav, olika typer av leksaker och annat som kan vara bra att vänja dem vid, men de får självklart även upptäcka världen i trädgården utanför hagen. Då vi har en skjutbana på håll, vänjer de sig även vid skott på ett naturligt sätt.

Från att valparna får fast föda, påbörjar vi inkallningsträningen med visselpipa när det är matdags, vilket du som valpköpare har stor nytta av i framtiden. Vi lär dem också gå ut och in genom hundlucka, vilket gör att de snabbt blir rumsrena. För att underlätta för dig som valpköpare försöker vi på alla vis förbereda valparna så väl som möjligt före flytt till sina nya hem!

När valparna är 7 veckor gamla görs ett valptest, och först därefter bestämmer vi vilken valp som ska flytta till vilket hem beroende på respektive valps egenskaper och respektive valpköpares önskemål. Självklart försöker vi även ta hänsyn till valpköparnas egna önskemål så långt det är möjligt. För oss är det viktigt att rätt valp hamnar i rätt hem och att alla blir nöjda!

När valparna är ca 1 år gamla samlar vi kullen vi för gemensam FB-R — Funktionsbeskrivning retriever, och några månader senare är det dags för MH — mentalbeskrivning. Detta är för oss ovärderliga verktyg för vårt fortsatta avelsarbete! FB-R och MH ingår inte i valppriset men ska genomföras tillsammans med resten av kullsyskonen.

När valparna är ca 12-18 månader vill vi att de får sin höfter och armbågar röntgade. Detta ingår inte i valppriset men kan göras gemensamt för dem som så önskar och brukar då oftast innebära ett reducerat pris.

Vi ser helst att valpar från oss ögonlyses minst en gång i vuxen ålder.

Vi ser helst att valpar från oss får minst en bedömning på officiell utställning efter 24 månaders ålder. Även om vi värdesätter arbetsmeriter högre än utseende så vill vi få ett kvitto på att vår avel håller sig inom ramen för rasstandarden och våra egna mål även utseendemässigt.