Gott Nytt År!

Årets sista dag och vi har precis kommit in från en härlig runda i skogen med våra sju hundar! Nu hoppas vi att det blir en lugn Nyår utan massa smällare och raketer. Vi bor ju på landet och oftast brukar det vara lugnt, men när vi har unghundar hemma är det alltid lite extra nojigt då vi inte vill att det ska hända något som skrämmer dem för all framtid…

För vår del blir det i år en väldigt lugn Nyår tillsammans med hundarna och katterna, efter en hektisk period känns det väldigt skönt!

Under året som gått har vi haft vår tredje valpkull, Ellas första kull. För ett år sedan väntade vi på löp för att sedan resa till Danmark och träffa Clyde, en träff som resulterade i sju valpar i maj! Tanken var inte att vi skulle behålla någon valp denna gång, men självklart blev det svårt att låta bli och jag är väldigt glad att Stolla blev kvar hos oss! Det är en härlig tjej och precis som sin halvsyster Gilla en tjej med mycket fart och fläkt!

Ella med sina valpar 2016

Vi lyckades åter igen få fantastiska valpköpare till samtliga valpar i kullen, alla var sålda innan de ens var födda och tyvärr var vi tvungna att tacka nej till väldigt många. Några kunde vi skicka vidare till andra kennlar som vi känner förtroende för och i några fall kunde de också erbjuda en valp.

När valparna hade levererats i juli åkte vi på några dagars semester och lite senare på sommaren köpte vi hastig och lustigt en husvagn! Helt otippat får jag nog säga då ingen av oss haft husvagn i familjen som barn eller liknande. Men, det visade sig vara ett bra val för vi kom iväg på några korta turer som var väldigt avkopplande! Att dessutom kunna bo precis intill montern när vi är ute på evenemang är ju helt superbra faktiskt!

Husvagnssemester med Malin o Lennart

I början av september var det dags för FB-R (funktionsbeskrivning) av Gilla och hennes syskon. Vi fick en fin dag och det var väldigt roligt att få se dem utföra detta! I slutet av oktober var det så dags för samma kulls MH (mentalbeskrivning) och jag är mer än nöjd med resultatet! Riktigt roligt att se och då mentaliteten är en av de viktigaste faktorerna för oss känns det skönt att veta att vi är på rätt väg avelsmässigt.

Under hösten har vi också hunnit röntga armbågar och höfter på sex av åtta hundar, resterande två kommer röntgas i början på 2016. Resultatet har hittills varit fem av sex som är fria på höfterna och sex av sex som är fria på armbågarna. Tyvärr hade en av hundarna c-höfter och även om det rent funktionellt inte brukar innebära någon begränsning för hunden, så är det såklart lite trist även om det totala resultatet är väldigt fint! Nu håller vi tummarna för att det ska se bra ut även för de sista två i kullen.

Vi har under året haft många träffar och i höstas körde vi även igång våra måndagsträningar där alla med hund från oss är välkomna att träna tillsammans på HallåHund. Nu har vi en paus under vintern, men när ljuset återvänder kommer även våra måndagsträningar tillbaka!

Dagarna före jul fick vi ju tillbaka Stollas syster Saga, men glädjande nog kan vi berätta att Saga redan kommer flytta till sitt nya hem i Borås nästa vecka! Hon kommer då även att byta namn till Lykke vilket innebär att vi kommer ha två Lykke bland våra valpar, dock inte ur samma kull. Förhoppningen är att Lykke ska bli en lydnadshund och det ska bli spännande att följa henne och matte Lina! 2016 kunde inte börjat bättre alltså!

Saga 2015 dec

Eftersom vi bestämt oss för att inte ha någon valpkull under 2016, kommer vi satsa på mer strukturerad träning av våra egna hundar och målen för året ser ut så här:

Gilla:

Viltspårchampionat
Start på WT
Start på B-prov (inoff eller off)
Start på Unghundsderbyt i juni
KM
Goldenspecialen (om det blir ngn)

Stolla:

Viltspårchampionat
Påbörja lydnadsträning ev start lkl I
Regelbunden jaktapporteringsträning

Övriga hundar:

Träning efter förmåga och ålder, men vi kommer satsa mest på våra två yngsta under året!

Ska bli roligt att ägna sig lite mer åt den egna träningen och väldigt spännande att se vad vi kan åstadkomma 🙂

Nu återstår bara för mig att önska alla våra valpköpare och alla andra ett riktigt Gott Nytt År!

//Marlene

 

Rulla till toppen