Vår filosofi

När du väl bestämt dig för att det är en retriever du vill tillbringa många härliga år tillsammans med, hoppas vi att du är noga med var du köper din valp. Det finns många seriösa och bra uppfödare av dessa raser och vårt tips är att du ringer runt och talar med flera innan du bestämmer dig. Du kommer att ha kontakt med din uppfödare under lång tid framöver och det är därför också viktigt att kemin mellan er stämmer!

Olika uppfödare har olika inriktning och olika mål med sin avel och det är därför viktigt att du som valpköpare försöker vara så tydlig som möjligt med vad du har för önskemål och mål med din valp. Vissa uppfödare är mest intresserade av utställning, vissa mest av jakt och jaktprov och andra av andra typer av arbetsgrenar, och det är viktigt att du som valpköpare får det du förväntar dig för att bli nöjd.

Kontakten med våra valpköpare är viktig för oss, vi vill helst träffa varje valpköpare ett par gånger innan köpet blir av och vi ser gärna att våra valpköpare blir involverade på ett tidigt stadie. Vill ni komma och hälsa på oss och hundarna är ni välkomna att höra av er och kanske vara med på någon träning eller bara ta en fika och prata hund.

Vi vill att våra valpköpare är aktiva med sina hundar i någon form och säljer i första hand till dig som kommer att vara aktiv inom jaktapportering då det är vad de raser vi föder upp är avlade till från början. Våra hundar mår bra av att arbeta och arbete stärker banden mellan förare och hund!

Vi håller själva mest på med jaktapportering och våra hundar är även med som apportörer när vi själva jagar. På senare år har det blivit mer och mer fågeljakter för vår del och vår avel går mer och mer åt det hållet också. En retriever är avlad för samarbete och vill gärna få utlopp för sin vilja att att få arbeta tillsammans med sin förare!

Vi är noga med hälsa och mentalitet och jobbar för att få fram friska och stabila individer som ska fungera bra i arbete såväl som i vardagen som familjemedlemmar. I vårt avelstänk utgår vi alltid från våra egna behov när det gäller arbetsvilja och exteriör, och vi gör endast kombinationer som uppfyller de krav vi själva har på en bra familjemedlem, kompis och apportör. Av den anledningen är det viktigt för oss att våra valpköpare röntgar höfter och armbågar på sin hund, samt ögonlyser den när den blivit ca 1,5 år gammal.

Vi anordnar valpträffar och kennelträffar och vi finns alltid tillgängliga för våra valpköpare när det gäller frågor och funderingar.