Veckorapport, 42:e dygnet

Veckan som gått har ägnats åt jaktträning med Gibson, dels kurs med Tony Lyvén, dels inofficiellt jaktprov i Karin Fribergs regi. Jaktprovet hade vi i fredags och Gibson startade i par med en mycket trevlig Tollaretjej. Sammanfattningsvis är jag nöjd med provet, bra fart och motivation på allt utom vattendirigeringen som jag denna gång inte fick ut Gibson på. Tyvärr hade han oturen att trampa på något en bit ut i vassen, han skrek till och jag kallade in honom. Jag var själv osäker på om han blivit ormbiten, men eftersom ingen tass svullnade upp i pausen var det säkert ett vasstrå han trampat på. Hur som helst så fick jag inte ut honom på dirigeringen, och tyvärr fanns ingen hjälp på andra sidan. Istället fick han hämta ytterligare en apport på söket så att vi fick en bra avslutning. Känns som vi behöver lägga fokus på vattendirigering framöver!

Under veckan som gått har vi också börjat förbereda för Vinnas och Gibsons valpar. Valplåda har byggts och den är nu även målad, självklart med ofarlig färg! Inom kort ska den ställas på plats för att Vinna ska hinna vänja sig innan det är dags för valpning. Vinna är nu på 42:a dygnet och magen samt tuttarna växer. Aptiten är det inget fel på! Just idag är det väldigt varmt och det märks att Vinna tycker det är lite jobbigt. Långa promenaden är numera förlagd till sen kväll när det är svalare både för hundar och människor, och än så länge hänger Vinna med oss som vanligt.

Här kommer veckans Vinna-bild, lite svårt att se någon skillnad på bild mot förra veckan men i verkligheten syns det desto mer:-)

4 reaktioner på ”Veckorapport, 42:e dygnet”

 1. o Gibson får köra hårt nu när Vinna ligger lite lågt 😉
  Söta gumman, blir kul att följa hennes mage o valpning.
  Kramar från brorsan o oss <3

 2. Hej!
  Vad kul, då kanske vi kan försöka få till lite träningsträffar under året 😉
  Otur med vattend. sist, man vet ju aldrig vad som kan ha hänt, tur att det gick bra iallafall. Så det inte var något ormbett!
  Ha det så bra nu s hörs och syns vi

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen