Vattensvans…

Har ju nämnt det där med att gå på sin känsla förut här i bloggen…

Förra fredagen fick jag ju inte ut Gibson på vattendirigeringen trots att han en stund innan utan tvekan simmat ut till samma ställe och hämtat en markering. På väg ut på dirigeringen skrek han till i vasskanten och ville sedan inte ut i vattnet. Fortsatte dock att arbeta på land utan problem.

I tisdags var det dags för ännu ett kurstillfälle med Tony Lyvén då det bl a stod vattenarbete på schemat. Gibson fick börja med att se en apport läggas ut i vattenkanten på andra sidan tjärnet, sen fick han sitta i bilen i någon timma medan de andra jobbade. Hämtade honom och tanken var att han skulle minnas dirigeringen, men jag fick knappt ut honom i vattnet alls… Efter en markering på vatten och fint landarbete fick jag avslutningsvis ut Gibson på vattendirigeringen som han löste fint! Åkte hem nöjd över vårt fina arbete, men dagen efter hade Gibson besvär att resa sig upp från liggande och skrek till även när han skulle hoppa upp någonstans.

Jag själv har under veckan haft hemskt ont i ryggen och fått äta värktabletter, och min första tanke var att Gibson drabbats av samma sak, ont i ryggslutet. I torsdags fick han därför följa med till jobbet för genomgång, och jag var även inställd på röntgen av rygg och höfter. MEN… Gibson kändes rörlig och fin i hela kroppen. Enda stället han reagerade på var längst in vid svansroten och veterinären konstaterade att det nog rör sig om en lindrig vattensvans! Inte helt omöjligt med tanke på hur mycket han varit i vatten det sista och med tanke på hur kallt det varit i vattnet, men varmt på land. Att efter träningen torka av honom för att sedan sätta honom i en trång bur i bilen, har säkert bidragit också… Gibson har aldrig haft vattensvans förut, men vår tidigare golden, Frasse, hade vattensvans vid ett tillfälle. Då hängde hela svansen och det var uppenbart vattensvans men i Gibsons fall så har han viftat på sin svans precis som vanligt, vilket gjort att jag inte märkt något.

Gibson var även lite spänd på insidan av höger lår, kanske har han även fått en liten sträckning i samband med att han drog sig upp ur tjärnet ett flertal gånger i tisdags på kursen. Nu blir det vila över helgen och smärtstillande i några dagar, så hoppas vi att han är på benen snart igen. Har en tid bokad hos vår sjukgymnast på tisdag så om muskeln i låret inte känns bättre kanske det får bli lite laserbehandling.

Har haft den där känslan att inte allt stått rätt till med Gibson senaste veckan. När ska jag lära mig att lita på den känslan och att våra hundar inte gör saker för att ”jävlas”? Om de inte utför något som de normalt sett brukar kunna så beror det troligen på att något är fel!

Var rädda om era hundar och torka dem rejält efter vattenarbete och försök undvika att sätta in dem i trångt utrymme blöta!

//Marlene

2 reaktioner på ”Vattensvans…”

  1. Stackars Gibson o hoppas det är bättre nu! Krama den blivande mamman lite extra från oss, vi kommer sakna Er i morron. Nästa år bara MÅSTE ni komma. Kram

    1. Ja, trist att vi inte kan vara med, men eftersom anledningen är så positiv känns det ok ändå! Satsar på nästa års Kennelträff istället! Ha nu en underbar helg:-) Kramar från oss alla!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen