Träning med instruktör

Inledde dagen med vår dagliga långpromenad i skogen, vissa dagar är det helt underbart att bara gå och gå utan någon direkt tid att passa. Idag hade vi dock en tid att passa, så vi fick slita oss eftersom jag och Vinna skulle åka och träffa lydnadsgruppen kl 11.00. Vi hade bokat Karin Haglund idag eftersom vi känner att vi alla behöver lite hjälp för att komma vidare med lydnaden. 20 minuter var fick vi, och jag måste säga att man faktiskt hinner ganska mycket på 20 minuter trots allt!

Vi började med en entré och sen ett kort fritt följ där Karin påpekade mina vänstersvängar. Jag behöver tänka på att inte vara för snabb, utan anpassa farten så att Vinna hinner med utan att behöva gena. Hon har bra bakdelskontroll, men genar såklart eftersom matte är så snabb:-)

Kikade på rutan-träningen och där ska vi i princip köra på som vi gjort innan, men Vinna ska få vara med när jag flyttar rutan efter varje skick och vi ska köra ngt annat moment emellan innan vi kör rutan igen. Ska även försöka jobba med flera rutor och skicka åt olika håll.

Avslutade med att titta på apporteringen där jag vill ha ett bättre tempo in. Apporteringsbiten kommer ju igen i många moment, och inte minst inom jakten! Jag tror att det gäller att hitta den rätta nyckeln, sen kommer bitarna falla på plats inom alla områden. Vi fick till några riktigt snygga apporteringar med full galopp även in och då blev det klick och bästa belöningen, kaninskinn! Var det mindre bra, blev det belöning därefter:-) Jag har egentligen aldrig haft någon tanke bakom mina olika sätt att belöna, däremot har jag väldigt ofta stått handfallen och inte vetat OM jag ska belöna eller inte när Vinna gjort en halvbra insats… Att använda belöningar av olika värde har tidigare känts lite främmande för mig, men efter dagen inser jag absolut nyttan med det!

Vi hade en trevlig dag i solen, och även om vinden var iskall så känns det i ansiktet att jag vistats i solen några timmar:-)

//Marlene

2 reaktioner på ”Träning med instruktör”

  1. Det låter som ni fick många tips inför den fortsatta träningen. Det fick vi med. Tack alla för en trevlig dag!!

    1. Tack själva! Ja, vi fick med oss en del, inte minst lite ny energi för fortsatt träning:-) Kram!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen