Planering…

När det är snö och kallt ute så kan man ju alltid roa sig med att planera vårens alla aktiviteter för hundarna! Om inte annat så är det ett säkert sätt att bli väldigt träningssugen:-) Det som hittills är planerat ligger nu under sidan ”aktiviteter”, vissa saker är vi redan anmälda till, andra inte ännu. Har lagt in aktiviteter t o m juni, men kalendern kommer fyllas på allt eftersom. För Vinnas del beror ju mycket på om hon får valpar eller ej.

I torsdags hade vår träningsgrupp hyrt in oss i ridhuset för lydnadsträning. Tycker att Vinna skötte sig bra, vi fick ett bra tips på hur vi ska öka tempot in på apporteringarna så nu hoppas jag att detta ska fungera! Rutan krånglade lite igen, Vinna har tydligen svårt att se den på 25-30 meter i ridhus… Vi kämpar på och till sist måste bitarna ju falla på plats! En snygg fjärrdirigering hann vi med under vårt pass, och inrop samt kommendering under fritt följ! Vissa saker behöver vi inte lägga lika mycket tid på som andra, tack och lov:-)

Skulle egentligen behöva lära om vittringen, men vill ogärna göra det i ridhuset. Det finns alldeles för mycket ”belöningar” kring pinnarna i ett ridhus och jag vill inte att Vinna börjar smaska hästbjas på tävlingarna i ridhus framöver. Får försöka träna vittringen separat och hålla tummarna för att det håller på tävling.

Avslutade vår träning med gemensam sitt i grupp och platsliggning, vilket gick kanon!

Idag har Vinna fått ett minipass i trädgården, men det är svårt att få bra tempo när det är skare… Annars har vi mest promenerat under helgen, som vanligt gick helgen alldeles för fort!

På tisdag ska Gibson prova waterwalkern på jobbet, ska bli spännande att se vad han tycker om det:-) Känner att Gibson behöver bättra på sin kondition inför vårens jaktprov, och detta är ju ett bra alternativ så länge snön ligger!

//Marlene

2 reaktioner på ”Planering…”

  1. Jag sitter också och planerar precis nu! Elsa gick ju in i löp ett par månader tidigare än vad jag tänkt så nu är vårens tävlingar inte i farozonen längre. 🙂

    Ta hand om er!

    Kram Kram

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen