Det går framåt…

Började min lediga dag med att åka in till jobbet med Gibson för att han skulle få träna i waterwalkern. Förra tisdagen var första gången han gick i vattentraskaren, och innan dess kände vår sjukgymnast igenom honom ordentligt. Gibson var välmusklad och jämnt musklad vilket känns skönt. Han ömmade i två tår på vänster fram, vilket kan ha varit orsaken till att han haltade för några veckor sedan. Inte så konstigt att våra hundar sträcker sig eller slår i tårna, mm i denna halka! Tanken med att Gibson nu ska vattentraska en gång i veckan är att jag vill bygga upp hans kondition ännu mer inför vårens alla aktiviteter. Rent förebyggande syfte alltså!

Första besöket i vattentraskaren blev en upplevelse både för Gibson och mig:-) Hade jag vetat bättre hade jag haft baddräkt på mig:-) Men, några minuters traskande fick vi i alla fall till, och igår var det så dags för andra tillfället.

Gibson sprang med glädje in i rummet, blev duschad och hoppade sedan glatt in i traskaren. Han hade idag sele på sig och fick med sig en boll in att ha i munnen. Även idag försökte han hoppa upp på kanterna när bandet startade, men denna gång var matte mer bestämd. Förra gången plaskade han ner mig rejält då han gång på gång skulle upp på kanten med frambenen. Han lyckades då även att trycka på nödstoppsknappen… Denna gång gick det mkt bättre och efter en stund traskande Gibson på i lugn och jämn takt! Skönt. Vi avslutade det hela med att Gibson fick ligga 15 minuter på vibrationsdynan, där somnade han gott! Tror jag ska göra honom sällskap på den nästa gång, det såg så mysigt ut:-)

På eftermiddagen var det dags för lydnadsträning med Vinna i ridhuset. P g a förkylningstider och ett plötsligt snöfall (suck) var vi endast tre ekipage. Träningen har gått framåt och jag vågade till och med testa vittringen i ridhuset med risk för att Vinna skulle välja att äta hästskit istället för att leta pinne… Men, den lilla damen överraskade mig med att inte bara välja rätt pinne, hon kom även in med den!!!! Seger! Även rutan gick mycket bättre och vi hann även med en snygg fjärr och en hopp/apport som var fin. Så, sakta men säkert börjar det hela kanske sätta sig. Håller tummarna för att vi kommer iväg på tävlingen den 19:e!

//Marlene

Rulla till toppen