Lite ny energi!

Matte… jag har såååååå tråååååkigt!!!!!!! Är så trött på att vara soffhund!!!!!!

Ja, vad gör man när ens hundar verkar tycka att det händer alldeles för lite för tillfället? Jo idag, efter vår dryga timmes promenad i skogen, åkte jag och Vinna iväg till Alfa Hundcenter och tränade lydnad med vår lilla träningsgrupp, dagen till ära utökad med ett nytt ekipage!

Hade inga stora förväntningar eftersom Vinna inte är van att träna i inomhushall, och eftersom vi inte tränat någon lydnad alls sedan sista tävlingen i december…

Men, Vinna var om möjligt ännu mer taggad idag! Tränade rutan genom bakåtlänkning, och när vi gjorde momentet fullt ut satt det som en smäck! Oj, vilken fart! Det var så att mattorna krullade sig:-)

Tränade även fjärren, men mattorna var lite hala så det var svårt att få till 100%. Vinna ”hoppar” ju normalt bakåt i sättandet, och med hala mattor blev resultatet därefter. Men, viljan finns och skiftena sitter nog om inte damen i fråga varit så snabb på att själv vilja byta skiften ibland… Matte får ta på sig detta eftersom jag nog är slarvig med att låta det gå några sekunder mellan skiftena på träning… Inte bara Vinna som är ivrig:-)

Testade även vittringen, men började från början med att lägga en hög med pinnar och den rätta pinnen bredvid. Vinna gjorde två fina nosarbeten, men problemet är att hon inte förstår vad hon ska göra med pinnen när hon hittat den… Idag kom vi i alla fall så långt att hon vände upp mot mig och tog ett par steg, då kastade jag belöningsbollen bakom mig. Får se om detta fungerar nästa gång också, annars får vi hitta på ngt nytt. Tanken med denna belöning är ju att Vinna ska släppa sin pinne och snabbt springa efter bollen, men Vinna släpper inte sin pinne och blir då bara förvirrad och blir ståendes med pinnen i munnen stirrandes på bollen… Vet faktiskt inte hur jag ska få henne in med pinnen, dessutom i bra fart… Nåja, är i alla fall väldigt nöjd efter dagens träning! Känns så skönt att få komma iväg och ägna en ledig dag nästan enbart åt hundträning!

Tack kära träningskolleger, det var precis vad vi behövde! //Marlene

2 reaktioner på ”Lite ny energi!”

 1. Vilken TALANDE bild på Vinna!
  Så uttråkade ser nog många hundar ut denna vinter.

  Tur att hon fick träna inomhus i torsdags.
  Och duktig var hon – kan en av träningskompisarna intyga!

  Idag har det kommit massor med ny snö, så hundarna får
  göra som katterna: Rulla ihop sig, mätta och belåtna, i nån varm vrå inomhus och invänta våren.
  Kram!

  1. Skulle jag också vilja göra! Låter mysigt:-) Men, här har vi precis kommit in från pulsande långpromenad i nysnö… Hundarna ÄLSKAR snön!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen