Året som gått

Dags att sammanfatta året som gått, så här på årets sista dag. Kan konstatera att det som vanligt varit ett år fyllt av både roliga och mindre roliga händelser, men så är ju livet eller hur?

Vi kom igång sent med hundaktiviteterna, inte så konstig med tanke på att vintern höll sig fast långt in i april… Vinna fick i alla fall sitt LP II i maj, sen ägnades sommaren åt jaktträning för hennes del. Kände inte att hon var redo för start på jaktprov under hösten, förhoppningsvis kan det bli start under 2011. Under hösten blev det istället ett flertal starter i lkl III, dock utan några strålande resultat. Tyvärr drabbades Vinna av en muskelinflammation mitt under tävlingssäsongen, vilket gjorde att vi under flera veckor inte kunde träna alls. Nåja, huvudsaken är att hon blev helt återställd!

Under våren 2010 fick vi ta emot vår första kull kattungar! Fem små Askungar som föddes då askmolnet låg över Island. Alla mår fint och har funnit sig väl tillrätta i sina nya hem! Tyvärr miste vi Askungarnas mamma till räven, men hon lever vidare i vår Astrid som vi behöll ur kullen.

Gibson har ställts en del under året, de flesta gånger med CK som resultat. Några gånger har han placerat sig i bästa hane, två gånger bakom certet… Tog under hösten upp jaktträningen med Gibson och deltog på flera kurser och samträningar med både Gibson och Vinna.

En glad nyhet i slutet av året blev att både Vinna & Gibson är fria då det gäller GR_PRA1. Känns skönt att veta, även om  vi ska komma ihåg att det ju finns fler varianter som kan ge PRA.

Målet för 2011 då? Ja, just nu väntar vi på att Vinna ska börja löpa och att vi då förhoppningsvis ska få ta emot vår första valpkull under våren! För tillfället ligger allt vad träning heter nere p g a kylan, men ett LP III ska vi nog hinna med under året i alla fall:-) Kanske även start på jaktprov för Vinnas del? Gibson kommer fortsätta tränas i jaktapportering och förhoppningsvis kommer vi till ny start i ökl redan i vår. En kurs har varit inplanerad sedan länge, men fått skjutas på p g a vädret.

Ja, jag hoppas att 2011 kommer bli ett bra år för oss alla! Känner på mig att det kommer innebära en del förändringar, beslut som ska tas, mm. Men, åter igen, så är ju livet eller hur?

Jag önskar alla ett riktigt Gott Slut och Ett Gott Nytt År! //Marlene

6 reaktioner på ”Året som gått”

  1. Vår flock, bestående av Iris + Gert, schäfertiken Äxa
    samt flockledarna Askunge Greve Aston af Guldkullen samt
    Askunge Prins Askot af Guldkulllen,
    önskar er alla ett
    GOTT, FRAMGÅNGSRIKT och SKOJIGT ÅR 2011!!!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen