Veckan som gått

Idag är det fredag och då är jag ledig! Veckan som gått har ägnats åt lydnadsträning på lediga stunder, men vi har också haft avslutning med Rekrytlaget. Avslutningen lades upp som ett jaktprov, enligt konstens alla regler. Per-Anders var med som skytt och vi var fyra ekipage som startade.

Provet började med två enkelmarkeringar på land, därefter en transportsträcka bakom skytten. Mitt under transporten sköts ett skott in åt höger och vi fick där skicka hundarna på en dirigering. Vidare transport mot sökområdet. Sex stycken vilt skulle bärgas. Avslutningsvis föll två enkelmarkeringar på vatten, en på blankvatten och en i vass.

Hur gick det då för Vinna och mig? Om vi börjar med det positiva så hade Vinna fin fart, gjorde det hon skulle och brydde sig inte om skotten, trots tidigare öronproblem. Vid passiviteten satt hon tyst, men uppmärksam, och tittade på när den andra hunden jobbade. Det mindre positiva är Vinnas inlevereringar och avlämningar av viltet, något vi får träna på en hel del innan det är dags för start på jaktprov!

När det gäller lydnaden så åkte vi faktiskt iväg till klubben i onsdags kväll och tränade. Är ju inte så ofta på klubben, men det var en fin kväll och många hade hittat dit. Fick både träna sitt i grupp och platsliggning. Känns som om bitarna börjar falla på plats och att vi snart kan börja kika på datum för start i lkl III… Vittringen är nog det moment som känns mest osäkert, men snart så:-):-)

Gibson fick följa med till jobbet i måndags, vi hade tid bokad för blodprovskoll eftersom jag tyckt att han varit flåsig sista tiden. Har bestämt mig för att träna hårdare med Gibson under hösten, och ville då veta att han är fullt frisk innan jag ökar på konditionsträningen rejält. Alla blodprover visade fina värden och igår fick jag resultatet av Borreliatestet som var negativt, skönt! Frisk som en nötkärna, så nu finns det inget att skylla på längre:-):-)

//Marlene

3 reaktioner på ”Veckan som gått”

  1. Vilket bra träningstillfälle ni fick o alltid bra att få kolla av status ibland. Duktig du är på att alltid lyfta det positiva o även se utvecklingspotentialen, rätt tänkt!! Skönt att Gibson var kärnfrisk o ni slipper något att skylla på utan bara kan köra för fullt 🙂 Kramis

  2. Intressant läsning – även för en ”icke-jägare”!

    Tur att Gibsons värden var bra.
    Nu är det bara att tuta och köra.

    Lycka till och
    Kram!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen