B-provsträning

Igår var vi iväg på B-provsträning, ökl, med Gibson. Tanken med dagen var att ta reda på var i träningen vi befinner oss och att utifrån det kunna planera den framtida träningen för Gibsons del. Eftersom vi av olika anledningar inte varit aktiva inom jakten med Gibson på ca 1,5 år nu, var jag väl medveten om att han skulle vara lite ringrostig. Tycker dock att Gibson fixade flera saker bättre än förväntat! Vi är absolut inte klara för start i ökl i dagsläget, men med lite träning kommer vi nog kunna komma till start i framtiden. Mycket av det som gick lite snett, berodde som vanligt på förarmissar och på att jag ibland är väldigt otydlig med hur jag skickar. Inte bara Gibson som är ringrostig, m a o.

Mest nöjd är jag med dagens vattenarbete som började med en svår enkelmarkering. Tät vass på båda sidorna av sjön där hundarna först skulle igenom vassen på ena sidan, simma över hela sjön och sedan simma in i den täta vassen på andra sidan. Måste erkänna att Gibson aldrig tidigare simmat i vass, men han löste det hela bra även om han fick viss hjälp.

Vidare till ett sök på vad man nog kan kalla för ett kalhygge, där varje hund skulle hämta sex apporter var. Medan parkamraten jobbade på söket, fick den andra hunden även en dirigering åt motsatt håll vid ett tillfälle. Hade svårt att få ut Gibson på djupet under söket, och jag tycker han blev trött fort. Fem vilt kom i alla fall in.

Efter söket var det en dubbelmarkering på land som vi löste efter lite trix. Avslutade med en dirigering i vatten på samma ställe som vattenmarkeringen tidigare. Med lite stöttning löste Gibson även den uppgiften.

Ja, svaret på frågan vad vi behöver träna på är nog ”allt”! Men, hopp finns och det var det viktigaste att få svar på tycker jag. Tror att dagens prov var ganska svårt, men det ser jag bara som en fördel:-)

Husse var med som skytt och hade ibland lite tid över även för fotografering. Här kommer lite bilder från dagens aktiviteter.

//Marlene

1 reaktion på ”B-provsträning”

  1. Åh vad jag önskar att jag fått vara med på denna träningen men med en Maya i höglöp så var det nog inte så lämpligt. Självklart så kommer allt att ramla på plats Ni är så duktiga och målmedvetna snart är det start i ökl. hoppas vi ses snart. kramar ante

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen