En bekännelse…

Veckorna rusar iväg och idag kom jag på att jag inte skrivit om vår utflykt förra lördagen…:-) Vinna och jag satte oss i bilen tillsammans med Husse och styrde mot lydnadstävling i Vara/Grästorp. Premiär i lkl III med andra ord:-) Fick frågan i början av sommaren om jag ville följa med till denna tävling som stöd till en väninna som skulle tävla. Självklart! Tre veckor innan tävlingen tänkte jag att om jag nu ändå ska följa med, kan jag lika gärna anmäla Vinna som träning. Sagt och gjort.

Hade redan innan bestämt mig för att se denna tävling som ren träning, en koll på var vi befinner oss i träningen. Valde att stötta Vinna igenom hela programmet, och fick därför neddrag för d.k på ganska många moment. Men nu var det ju inte poängen som var det viktiga denna gång!

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag är väldigt nöjd med Vinnas insats. Vi har en hel del att fila på, men så har vi ju också ganska nyligen börjat träna III:ans moment. Hade räknat med ett flertal nollor, men det blev faktiskt bara en, på rutan som Vinna egentligen är ganska duktig på. Av de hundar som startade i lkl III, var det bara den sista hunden som hittade till rutan. Vi hade strålande solsken och rutan hamnade tyvärr i skuggan vilket gjorde att hundarna inte såg den. När sista hunden sprang till rutan hade solen gått i moln…

Gruppmomenten hade vi full pott på, fria följet en 8:a p g a snett sättande och d.k för detta från min sida. Full pott på sättande under gång, 6:a på inkallning med stå och ligg eftersom Vinna inte ville stanna. Läggandet var däremot fint. Rutan nollade vi som sagt, och på hopp-apporten fick vi en 9:a. Metallapporten resulterade i en 7:a p g a kraftigt d.k igen. Vittringen fick vi en 5:a på vilket jag måste vara väldigt nöjd med eftersom vi nästan aldrig satt ihop detta moment tidigare:-) Med lite hjälp på slutet, kom rätt pinne in i alla fall:-) Fjärren gjorde Vinna fint när det gäller tempo, men tyvärr flyttade hon sig framåt nästan en hel längd. Problemet ligger i skiftet från stå till sitt, vilket vi nu tagit tag i och tränar på annat vis.

Ja, det hela slutade med ett tredje pris på 213 p och, hör och häpna, klassvinst! Kändes väldigt genant att ta emot en fin buckla på prisutdelningen, men någon ska ju ha den:-)

Målet för dagen uppnåddes, vi fick kvitto på att vi är på rätt väg i träningen då det gäller det mesta, men att vi får justera inlärningssättet i vissa moment! Under veckan som gått har vi legat lite lågt, men från och med nu är det finslipning som gäller! //Marlene

1 reaktion på ”En bekännelse…”

  1. oj va duktiga ni är o vi har typ noll koll. Tycker ni absolut var värda bucklan, som vågade testa i skarpt läge utan att vara klara. Go girls!!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen