Sommarturné Dag 2-3

Igår blev det en lång dag i bilen för oss och hundarna! Resan mot Belgien som skulle ha tagit ca sex timmar tog drygt åtta timmar p g a vägarbeten och trafikolyckor. Vi valde att försöka köra så stor del som möjligt av sträckan i Holland istället för i Tyskland eftersom Holland har bättre vägar och därmed färre vägarbeten, dessutom väldigt mycket bättre asfalt.

Vi stannade till på vägen för lite lunch och hamnade av en slump på ett nyöppnat ställe i Holland, en kedja som heter ”La Place” som vi kan rekommendera om man vill ha lite bättre och nyttigare mat än det som normalt serveras längs med motorvägarna. Här kunde vi plocka ihop egen sallad och beställa halv kyckling med sallad, men det fanns även pizza som man komponerade själv, eller pasta eller sandwich, allt efter tycke och smak. De hade även ett stort antal färskpressade juicer och hundarna var självklart välkomna i restaurangen!

Några timmar senare checkade vi in på vårt förbokade hotell i Belgien, och vilken fullträff! Förutom att stället var superfint så hade de utan extra kostnad uppgraderat oss till en juniorsvit, dessutom var den välbesökta restaurangen helt fantastisk och självklart fick hundarna vara med överallt. Hundarna serverades dessutom vatten vid bordet lika självklart som vi serverades vin, full pott på det! Att miljön erbjöd både änder och kaniner tyckte hundarna var ett extra plus, även om husse höll på att få sig ett ofrivilligt morgondopp i morse 🙂

Efter en underbar frukost begav vi oss vidare mot Calais för att för första gången prova Eurotunnel till England. Innan vi checkade in fick vi uppsöka Pet Reception där vi visade upp pass och scannade hundarna. Därefter gick det väldigt smidigt genom både den franska och den engelska gränskontrollen som båda ligger på den franska sidan.

Det var väldigt spännande att köra på bilen på det tåg som skulle ta oss under kanalen på drygt 30 minuter, måste säga att det är ett väldigt smidigt sätt att komma till England! Det var tyst och lugnt hela resan och hundarna sov gott medan vi fick en liten paus från bilkörningen.

Väl i England satte vi fart mot Sheering där vi nu ska övernatta till imorgon då vi ska besöka Game Fair ca 30 minuter härifrån innan vi beger oss vidare mot Yorkshire. Hotellet här är ett typiskt engelskt hotell med tillhörande lokal pub. Vi hann inte innanför dörrarna med hundarna innan första personen var framme och skulle gosa med dem! Nu är vi alla mätta och belåtna och kommer somna ovaggade ikväll igen!

Rulla till toppen