Första veckan i England

Så har vi redan varit i England i en vecka! Veckan har spenderats uppe i The North där vi tillsammans med ett gäng vänner och bekanta jagat fågel på fantastiska marker! Vi har bott tillsammans i två hus, lagat mat tillsammans, umgåtts, skrattat och det har varit en väldigt bra vecka på alla sätt och vis, många trevliga stunder har vi haft!


Delar av gänget!


Utmanande terräng för både två- och fyrbenta!

Jag har varit med som apportör med Gilla och Stolla, mestadels Gilla som ju är äldre och har lite mer erfarenhet. Markerna har varit väldigt utmanande för såväl hundar som hundförare och skyttar, väldigt kuperad terräng, backigt och med vattenfyllda hålor på sina ställen. Bra kondition på både hundar och förare har varit ett måste, vi har gått ca 1,5 mil om dagen och det har varit en fantastisk upplevelse!


Fantastiska marker!

Gilla har skött sig bra, dock behöver vi nu lägga lite extra tid på fotgåendet som efter dessa dagar blivit lite sämre. Anledningen är att Gilla haft svårt att se framåt i den höga vegetationen och då gärna velat ligga lite längre fram än normalt. Tycker dock att hon har lyssnat bra på tecken och signaler och även om apporterna inte alltid varit så enkla så har fåglarna kommit in! Får se hur det utvecklas under vår vistelse här i England som fortsatt kommer innebära både träning och jakt.

Stolla har varit med två halvdagar, mest gått på linjen och fått direkta markeringar som hon löst bra. Första dagen fick hon testa några dolda dirigeringar men då hon inte är riktigt säker på tecken och signaler ännu blev det för svårt för henne i denna terräng och jag vill inte pressa henne eftersom jag vet att hon inte riktigt har kunskapen ännu. Fåglarna kom dock in även i hennes fall.

Per-Anders har varit med som skytt och även skyttarna har haft det tufft, förutom en svår terräng att ta sig fram i med bössa så har fåglarna varit både försiktiga och snabba! Men, för Per-Anders del har det varit en utvecklande vecka där hans skytte varit riktigt bra!

Under en av våra lediga dagar var vi med som viltbärare under ett Field Trial för novicehundar! Riktigt roligt och lärorikt att få gå med linjen och ha full koll på vad som hände där. Även här var det en riktigt utmanande terräng och förarna hade svårt att se sin hund när den väl hade skickats.


Svåra utmaningar på Field Trial

Nu har vi flyttat oss ner till Lancashire där jag och Per-Anders hyrt ett hus för de två kommande veckorna innan vi förflyttar oss ännu längre ner i landet för en sista jaktvecka innan det bär av hemåt igen. Under veckorna här i Lancashire kommer vi ägna oss åt hundträning, vandring, sightseeing och även en hel del jobb vilket också känns helt ok i den här miljön 🙂

Tror få ställen är så vackra som just området vi befinner oss i nu, man blir helt hänförd över utsikten och den storslagna naturen och vi kan inte annat än njuta av varenda stund här!


Tjejerna vid Pendle Hill efter rastningsrunda!


Per-Anders njuter av utsikten vid Pendle Hill

Rulla till toppen