Radiotystnad och nervpress

Redan torsdag, känns som en evighet sedan vi lämnade Sverige för en vecka sedan för att bege oss hit till England.

Anlände ”vårt” område i söndags och bodde på hotell första tre nätterna. Dagarna har ägnats åt att jaga möbler till vårt lilla hus i Sabden i Ribble Valley. Sedan igår eftermiddag bor jag och tjejerna i huset, vi hann precis få nycklarna innan det var dags att köra Per-Anders till flygplasten i Manchester eftersom han behöver vara hemma några dagar för jobb hos kunder.

Att köpa hus i England är inte som att köpa hus i Sverige. Här i England kan båda parter dra sig ur affären fram tills att man bytt kontrakt, dvs ganska långt in i själva processen. Man lägger inte någon handpeng som garanterar att man får köpa huset utan både nuvarande ägare och köpare kan dra sig ur trots att vi som i vårt fall redan anlitat advokat och betalat för en besiktning. Detta gör såklart allt väldigt svårplanerat, man kan inte köpa hemförsäkring, beställa möbler eller beställa wifi innan man vet att man verkligen kommer att bli de nya ägarna till huset. I vårt fall drog det ut på tiden ända till samma dag som vi skulle flytta in, dvs igår.

Gårdagen var lite väl spännande eftersom vi blivit lovade att få flytta in kl 10.00, men vid den tidpunkten hade fortfarande inga kontrakt utbytts. Både vi och säljarna satt alltså som på nålar under dagen igår och väntade på telefonsamtal, de för att få besked om att de fått tillträde till sitt nya hus, och vi på att vi skulle få tillträde till deras. Runt 14-tiden kom så äntligen samtalet och vi kunde åka till huset för att få en nyckel. Tyvärr var vi då tvungna att nästan direkt åka till flygplatsen och lämna Per-Anders.

Tjejerna och jag höll oss sen borta i några timmar för att de tidigare ägarna skulle kunna lämna huset i lugn och ro. Senare på kvällen återvände vi till huset och det var en härlig känsla att sätta nyckeln i dörren för första gången och gå in i huset. Under de dagar som vi varit här har vi varit i huset några gånger tidigare för at lämna saker i ett av rummen som vi fått tillträde till redan tidigare. Men, att inte veta om sakerna skulle bli kvar eller om vi skulle få åka och hämta dem igen har ju också varit lite spännande.

Att inte kunna beställa några möbler innan allt är klart har också varit svårt. När vi i tisdags hittade en fin soffa som vi kunde få hemkörd redan på fredag (imorgon) så valde vi att slå till och köpa den utan att veta om vi skulle ha ett hus att ställa den i… Sängar är det lång leveranstid på, men de tidigare ägarna har varit snälla och tillfälligt lämnat sin gästsäng så att tjejerna och jag slipper sova på golvet. Det mesta som behövs i köket hade vi med oss från Sverige och fram till kl 01.00 inatt packade tjejerna och jag upp allt och ställde in i skåpen.

Imorse blev vi hämtade av Mark och idag har vi varit på en bra heldagsträning tillsammans med likasinnade. Känns skönt att få en dag med bara hundträning, och dessutom en helt fantastisk dag! Solen har lyst på oss hela dagen där vi gått i betfälten. Gilla har skött sig bra med tanke på att hon spenderat senaste veckan i bilen, först resan hit och sedan några dagar till då vi åkt runt och letat möbler.

Imorgon har vi hemmadag tjejerna och jag, vi har en del att pilla med och dessutom kommer leveransen med våra soffor.

Vi trivs redan väldigt bra i både byn och i huset. Igår kväll tog vi första promenaden genom byn och det var väldigt lugnt och stillsamt. Imorse gick vi en tidig morgonpromenad innan byn vaknat, det var tyst och lugnt och solen gick upp över Pendle Hill, vårt favoritställe som vi dessutom har utsikt över från vårt sovrum, kan inte bli bättre!

//Marlene

Rulla till toppen