Leverans i skjorta och slips

Hemmadag idag, vaknar tidigt och ligger en stund och kikar ut över Pendle Hill där solen är på väg upp. Jag får nypa mig i armen, är jag verkligen vaken? Är det verkligen möjligt att jag har allt det här vackra utanför mitt fönster? Tjejerna sträcker på sig nedanför sängen, de fullkomligen älskar heltäckningsmattan, mjuk och skön jämfört med våra hårda golv hemma.

Tar en sakta morgonpromenad genom byn, vart jag än vänder mig ser jag bergen och fälten som lyses upp av morgonsolen, galet vackert! Möter några andra hundägare på min väg, ”Good Morning” hälsar vi artigt. Det känns naturligt att hälsa på alla man möter, oavsett tid på dygnet. Det känns välkomnande, inte påtvingat eller konstlat på något vis alls, bara artigt och trevligt.

Tuppen gal och vi går sakta hemåt tjejerna och jag, fixar frukost och förbereder oss på att vänta hela dagen på vår leverans av soffor. Kl 09.00 knackar det på dörren, utanför står två prydliga män i vit skjorta & slips, svarta finbyxor och välputsade skor. De börjar med att lägga ut en stor filt på golvet för att inte smutsa ner heltäckningsmattan, därefter bär de in allt, frågar hur jag vill ha sofforna och börjar sedan montera benen på sofforna. Sofforna är väl inpackade i mjuka specialsydda täcken för att skyddas och när benen är monterade tas täckena av och sofforna ställs på plats. Det hela tar kanske 15 minuter, jag signerar, tackar och säger hejdå, en av chaufförerna svarar; ”Thank you, have a nice weekend now love”. Det är så det är här, vänliga människor som ger det där illa extra. Medan jag leende stänger dörren efter dem tänker jag på hur det brukar vara när man får en leverans i Sverige.

Sofforna ser fina ut där de står, det dröjer några sekunder och sen har tjejerna lagt beslag på dem båda. Dyra hundbäddar, men vi valde ju skinn av en anledning.

Försöker reda ut det här med hemförsäkring via nätet men ger upp. Uppkopplingen hoppar via mobilen och det är svårt att svara på alla frågor via nätet. Ringer ett av bolagen, det tar en stund innan en tjej svarar och jag kan tala om mitt ärende. Sitter en timma med henne i telefonen och svarar på alla frågor hon ställer, att köpa en hemförsäkring är inte enkelt här och efter vårt samtal har jag fortfarande ingen försäkring, men förhoppningsvis snart.

Går ut en stund på vår minimala baksida, grannen som jag hälsat på tidigare är ute och frågar om jag vill att han ska klippa vår pyttegräsmatta framöver när han ändå klipper sin. Jag tackar ödmjukt ja till detta, tacksam att slippa och eftersom vi inte kommer vara här hela tiden känns det skönt att någon har koll på gräset för oss. Gör mig iordning för en shoppingtur och när jag stänger ytterdörren hör jag grannen som klipper vår gräsmatta, känns bra med egen trädgårdsmästare!

Sätter tjejerna i bilen och kör upp till Cattle Grid, den del av Pendle Hill som jag ser genom våra fönster hemifrån. Går en promenad där bland fåren och hänförs än en gång av utsikten, idag har vi dessutom varmt och soligt.

Rullar vidare mot ett av de ställen som vi tycker har finast möbler och tillbehör till hemmet. Har spanat in några saker som kan passa till våra soffor och behöver åka dit och mäta lite. Fortsätter till Pets at Home och tjejerna får nya matskålar. Åker sen och hämtar ut en dammsugare som jag beställt via nätet samma morgon, här pratar vi snabb leverans!

Börjar känna mig ganska hemma i vänstertrafiken, alla är väldigt vänliga i trafiken här och man hjälps åt för att allt ska flyta på de ibland väldigt smala vägarna. Med en större bil som vår blir det ibland väldigt trångt och det gäller att ha koll på läget, men jag börjar som sagt vänja mig vilket är väldigt skönt. Det brukar inte vara så svårt att komma in i det här med vänstertrafik, men det brukar vara desto värre när vi är tillbaka i Sverige igen av någon anledning. Kan bara föreställa mig hur det kommer bli när jag varit här en längre period…

Tjejerna och jag har hemmakväll, vi fixar och donar och planerar för hur vi ska inreda på bästa vis. De supertrevliga tidigare ägarna kommer förbi en stund med sin lilla spaniel Willow, vi inviger de nya sofforna och pratar om ditt och datt. De erbjuder sig att hjälpa oss med det vi behöver hjälp med praktiskt och tjejerna och jag blir bjudna till deras nya hus lite längre bort i byn för ett glas vin i helgen. Det är så det är här, man umgås på ett enkelt och trivsamt sätt, man är vänliga mot varandra och man hjälps åt!

//Marlene

Rulla till toppen