Jaktkurs i snö…

I söndags var det dags för Karins jaktkurs vid vackra Sämsholm i Herrljunga. Jag och Per-Anders packade Gibson i bilen på morgonen och var framme i god tid innan 9 då det började. Flera hade valt att övernatta på Sämsholm från lördagen, och några hade varit med även på lördagens övningar.

Vi var tio ekipage under dagen, under passet fram till lunch gick Gibson i par med en för oss okänd flatkille. Fokus lades på långa dirigeringar och jag tycker nog att Gibson skötte sig väldigt bra. Fin fart både in och ut. Visst behövde han lite hjälp av matte i vissa situationer, men jag måste säga att jag var nöjd med vår insats. Vi gjorde även en övning där det först gick en markering som båda hundarna fick se, sen skulle hund nr 1 skickas ut på en lång dirigering och när den var på väg in fick hund nr 2 hämta markeringen. Sedan skiftade vi. Gibson var duktig och släppte markeringen utan problem, och stack istället iväg efter dirigeringen.

Efter välförtjänt sopp-lunch testade vi på vilket avstånd vi når våra hundar med signal. Jag nådde Gibson på ca 50 meter, men sedan blev det för stor dragning till markeringen som fallit på ca 100 m… Men, nu vet vi det och ska successivt träna upp avståndet.

Egentligen skulle vi gjort några fler övningar efter lunch, men det var riktigt iskallt och dessutom kom det in ett rejält snöoväder vilket gjorde att vi fick bryta lite tidigare än beräknat. Vi såg ingenting i snökaoset som yrde runt… Kände själv att jag var väldigt trött, frusen och nöjd med dagen, så för vår del passade det bra att avsluta lite tidigare.

När vi kom hem blev det till att placera oss framför kaminen och kolla på film. Det tog ganska lång tid innan jag var upptinad, men det var det värt:-):-)

Summering: Nöjd med både min och Gibson insats och hade en mycket trevlig dag med både nya och mindre nya bekantskaper! //Marlene

3 reaktioner på ”Jaktkurs i snö…”

 1. Förstår att ni hade det bra jag skulle varit med men hade skadat knät och var sjukskriven men det blir säkert fler tillfällen, Sämsholm är bara så himla fint. Ha det gott i all snön.

  kramar ante med Maya

 2. Hej Marlene!
  Javisst va det kallt, men kul var det. Jag förstår att du är nöjd med Gibsons insats för han skötte sej alldeles utmärkt.
  Hoppas vi ses igen framöver, vore kul.
  Ursäkta att jag skrev fel namn på din man, har ändrat det nu Per-Anders och ingenting annat.
  Lycka till på Lydnadstävlingarna och kramar till er från Mona och Hocky

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen