Valpträff med apportering

I söndags hade vi ännu en valpträff, denna gång med apporteringens grunder på schemat. Under hela dagen guidades vi av Karin Friberg som delade med sig av sitt tänk gällande ”konfliktfri träning”.

Vi började inomhus med macka och teori, för att sedan gå ut och jobba praktiskt med ”naturlig följsamhet” och ”apporteringens grunder”. På ganska kort tid kunde samtliga hundar gå riktigt fint i koppel vid sidan av sin förare, något som var en aha-upplevelse för många:-)

Väl inne igen blev det nytt teoripass tillsammans med välförtjänt lunch och vi pratade vidare om stadga, träning, kroppsspråk, mm. Efter lunchen var det dags för lite apporteringsträning för en hund i taget, medan resten var passiva vid sidan om. Måste säga att jag tycker det gick väldigt bra för allihop, även om de flesta av hundarna (eller förarna) aldrig testat på det här med jaktapportering alls förut! Vi jobbade efter devisen – ”utsätt för” – ”korrigera” – beröm” – vilket fungerade fantastiskt bra för samtliga.

Efter fikapaus på eftermiddagen var det dags för den avslutande övningen som bestod i att hundarna fick bekanta sig med lite olika viltslag. Alla var intresserade av viltet, även om några behövde lite mer hjälp för att kunna bära det fint vid sidan av sin förare, men när de väl gick där fint bredvid, sträckte både hund och förare på sig och var mäkta stolta!

En kort sammanfattning inomhus fick avsluta en fantastisk dag! Både vi och hundarna var helt slut efter dagens alla intryck, skratt och tokigheter blandat med framgångar! Tack alla för att ni kom, vi är så glada och nöjda över att ha er som valpköpare! Tack Karin för att du ställde upp en hel dag för oss, det är guld värt och jag är glad att våra valpköpare fått ditt ”tänk” som grund!

Vill också tacka Maias husse Tomas som förevigade oss på bild. Här kommer några av bilderna!

Karin instruerar hela gänget

Minna går fint vid sidan hos Malin

Maia sitter kvar fint efter kast av dummie

Ella går fint bredvid matte, Ann & Maia tittar på

Dissa går fint bredvid Mikael

Uno och Husse lyssnar på Karin

Sitt kvar Maia!

Uno och Husse vill inte samma sak till en början…

… men snart går det bättre!

Ella mot matte med apport

Minna gör en fin avlämning, klart Malin blir glad!

Uno blir omklappad efter en fin avlämnig

Ann & Maia får lite tips av Karin

Välförtjänt lunchpaus

Uno med kråka till husse

Dissa går fint med kråka

Ella med kråka till matte

//Marlene

Rulla till toppen