Vackert vårväder och trevligt besök!

Igår var första vårdagen som jag riktigt kunde njuta av eftersom jag var ledig! Hade dessutom besök av Paula och hennes Melvin, Guldkullens Gibson Nighthawk, som jag inte träffat på ett tag.

Höll på att få en chock när jag fick se Melvin! Så lik sin pappa Gibson så det är inte klokt! Han ser precis ut som Gibson gjorde när han var yngre, men Melvin har mycket mer päls:-) Riktigt snygg kille har han blivit och det ska bli spännande att följa honom i framtiden!

Paula och Melvin hade ingen möjlighet att närvara på förra valpträffen då Karin Friberg var här, och jag försökte därför efter bästa förmåga sammanfatta det som Karin gick igenom. Paula och Melvin jobbade på bra och jag hoppas nu att de fått en bra grund att stå på både i vardagen och i apporteringsträningen. Dummies tyckte Melvin var sisådär kul, men när kråkan kom fram blev det andra bullar! Snabbt gripande, fint grepp och lämnade i hand utan problem. Det var samma sak med brorsan Sisco som var här i lördags, han föredrog också fåglar framför dummies, men det har ju egentligen alltid pappa Gibson också gjort:-)

Efter en välförtjänt paus i solen, gick Paula och jag iväg för att lägga ett litet viltspår till Melvin. Melvin har aldrig tidigare gått ett viltspår, och Paula fick lära sig hur man lägger spår för att hon och Melvin ska kunna göra detta på egen hand. Vi använde inget blod utan endast rådjursklöven.

Efter en stund var det så dags för Melvins premiärspår, och här visade han verkligen att han är pappas pojk! Vi lät honom leta upp spårets början på egen hand, berömde, och behövde sedan inte säga någonting mer eftersom Melvin helt spontant fortsatte spåra med nosen i backen i princip hela spåret! Inte ens vinklarna ställde till det för honom, och han gick hela tiden i ett passande tempo och nästan hela tiden i linans fulla längd! När han hittade sin klöve blev han såklart överlycklig, och så även Paula och jag:-) Riktigt, riktigt bra jobbat och nu är Paula taggad och kommer träna vidare med Melvin!

Tack Paula för att du och Melvin kom och hälsade på, det var så roligt att träffa er båda!

Lite bilder från dagen, och några bilder på pappa Gibson som tvååring eftersom jag tyvärr inte hittade bilder från då han var nio månader som ju Melvin är nu…

Melvin efter lyckat spår!

Paula och Melvin

Paula och Melvin

Melvin 9,5 månader

Pappa Gibson 2 år

Pappa Gibson 2 år

Rulla till toppen