My Dog 2012

I torsdags packade Per-Anders och jag Gibson och Ella i bilen för att vara med på utställningen på My Dog i Göteborg. Eftersom jag fortfarande inte får bära eller överanstränga mig efter operationen, var jag väldigt osäker på om vi skulle kunna åka alls. Men, med en snäll husse och många andra som ställde upp som bärare och hundskötare, kom vi i alla fall iväg. Ella ställde jag själv, men reservplanen var att vår valpköpare Malin skulle rycka in om jag kände att det inte fungerade. Gibson ställdes av sin snälla uppfödare Veronika.

Vi var på plats i väldigt god tid eftersom jag ville undvika den värsta trängseln, och det var ganska tomt när vi kom vilket var skönt.

Ella ställdes i valpklassen som dömdes av Annika Ulltveit-Moe, och hon kom där 3:a med HP! Vann gjorde kusinen, Veronikas fina Yatzy som sedan också blev BIR! Grattis Veronika! Jag tycker Ella skötte sig bra i ringen, även om hon var väldigt fokuserad på att nosa upp minsta godisbit som andra tappat på golvet:-) Lite extra tid för ringträning är nog inte fel! Här kommer Ellas kritik:

” 7 månader. Fem. huvud. Skall ännu fylla i sitt nosparti. Fin siluett. Till ? kropp för ålder. Bra svans. Lovande päls. Kunde vara bättre tillbakalagd i skuldra. Rör sig bra för ålder men kunde komma upp mer i manken”

Lovande päls tackar vi för eftersom valppälsen försvann i badet inför utställningen… Komma upp mer i manken tror jag betyder att hon är lite högre bak för tillfället, men jag kan ha fel:-)


3:a i valpklass med HP!

Det blev bråttom in i jaktklassen för Veronika och Gibson eftersom ingen av hanarna i unghundklassen dök upp! Men, det gick ändå vägen och Gibson vann klassen med excellent och belönades även med ännu ett CK! I bästa hane blev han dock oplacerad denna gång. Domare var Tamás Jakkel från Ungern, och här kommer kritiken:

”Good type, nice head but it could be more masculin. Ex shoulder, neck and topline, good substans, good coat, well angulated hindlegs, move excellent!”

En jättefin kritik tycker jag, även om jag nog tycker att Gibson har ett ganska maskulint huvud:-) Precis som Ella så tappade Gibson det mesta av pälsen i badet, så ”good coat” är vi mer än nöjda med! Tack Veronika för hjälpen!


1:a jaktklass med excellent och CK!

Vi valde att packa ihop och åka hem nästan direkt när vi var klara, jag var helt slut och ville bara hem! Tack alla som hjälpte oss med att bära saker, hålla hundar, passa hundar, osv. idag! Jag sov gott i ett antal timmar när vi kom hem…

//Marlene

Rulla till toppen