4 x GK Anlag i Viltspår!

I veckan som gått har fyra av valparna startat anlagsklass i viltspår, och samtliga blev godkända! I onsdags startade jag våra båda, Uno och Ella, och i torsdags var det dags för Ann & Maia samt Malin & Minna. Grattis till er säger en mycket stolt uppfödare som dessutom fick äran att vara med på plats!

Gulkullens Gibson Melody Maker, ”Minna” samt Guldkullens Gibson Dark Fire, ”Maia”, GK Anlag i Vilspår!

Tikarna spårade på ungefär samma sätt alla tre, och här krävs lite motivationsspår innan det är dags för öppenklassen. De behöver alla bli ännu lite mer fokuserade på uppgiften, att gå från A till B utan att hitta på annat emellan, men spåra kan de utan tvekan!

Ella fick en rejäl störning i form av skällande hundar som hon var tvungen att svara, men jag lyckades få henne att fokusera på uppgiften igen och 50 m längre bort fick hon sin belöning i form av klöven:-)

Uno spårade mer distinkt och hittade inte på så mkt annat i spåret förutom att han vid ett tillfälle avvek från spåret och dök ner i en buske och kom fram med ett gammalt urtuggat tuggummi i munnen… Snacka om spårnäsa! Han var dock lite trött på slutet och ringade sig fram till själva klöven. Men, för Unos del är det nog inget som hindrar start i ökl inom kort! Uno fick också en rejäl störning i form av att två hundar och deras matte korsade spåret framför oss. Uno tittade upp på dem, vek av efter dem i några meter med nosen i backen, men vände sedan och fortsatte spåra i rätt riktning. Duktigt tycker jag att inte bry sig om två andra hundar, dessutom två goldisar:-)

Guldkullens Gibson Flying V, ”Ella” och Guldkullens Gibson Thunderbird, ”Uno” GK Anlag i Viltspår!

Känns skönt att ha kommit igång lite med de små. Vi har en gång kvar på den förberedande lydnadskursen, men eftersom det händer mycket i våra liv just nu så har det inte blivit så mycket träning mellan gångerna.

Nu firar vi Påsk med lite ledighet, sen blir det jobb ett par dagar innan det är dags att sätta sig på planet mot New York och husses spelning där! Känns skönt att vi har ett härligt supportergäng med oss dit!

Guldkullens Gibson Melody Maker, ”Minna” efter avslutat spår!

GLAD PÅSK önskar vi er alla!

//Marlene

 

Rulla till toppen