Time flies…

Time flies kan man säga… Nu har vi varit här i England i två veckor redan!

Vi har nu bott i vårt lilla hus på kullen i en vecka, vi trivs och känner oss hemmastadda. Huset är enkelt men väl anpassat efter vårt och hundarnas behov. Att direkt genom ytterdörren komma in i en groventré är t ex väldigt bra, hundarna är allt annat än rena och torra när vi kommer från våra träningar… Att ha ett vattendrag nedanför backen till huset är också bra, här stannar vi till med bilen och låter tjejerna bada av sig det värsta innan vi når huset på kullen.

Det har blivit en hel del hundträning, några heldagsträningar men även kortare stunder vissa dagar. Oftast tränar vi tillsammans med Birgitta som är här hela hösten och tränar sina fyra hundar och startar på prov. Det blir många givande samtal om hundträning och annat och jag är väldigt tacksam över all hjälp och feedback jag får som hjälper mig och Gilla komma framåt i vår träning. Gilla har fått mycket mer självförtroende och vi utvecklas hela tiden. Per-Anders hjälper oss, kastar dummies och skjuter och det är också en ovärderlig hjälp!

Heldagarna är härliga, några timmars jobb på morgonen, frukost och sen iväg och träna hund. Lunchpaus på någon närliggande pub och sen några timmars träning på eftermiddagen igen. Dagarna brukar avslutas med lite jobb igen och sen somnar vi ovaggade minst sagt. Någon kväll har vi promenerat med hundarna till lilla byn Sabden, ätit på puben och sen gått hem igen. En lagom kvällsrunda för både oss och tjejerna och det är härligt att kunna ta med dem i princip överallt om man så vill.

Att både jag och Per-Anders kan jobba härifrån var ju en förutsättning för att vi skulle kunna göra den här resan, och jag måste säga att det funkar väldigt bra! Tack och lov har vi bra wifi i huset, inte alltid en självklarhet här i England.

Nu har vi en vecka kvar här i Lancashire, men imorgon tar vi en utflykt till kusten en natt då vi följer med Birgitta som ska starta på prov där på tisdag! Igår startade hon och Poppy på prov och vann, så roligt och välförtjänt tycker vi, och väldigt inspirerande! GRATTIS!

Rulla till toppen