Året som gick…

Så var det då dags att på årets första dag åter summera det gångna året!

2017 började tufft med en anhörigs bortgång i januari vilket tog både kraft och energi under hela våren. Detta i kombination med högsäsong på HallåHund gjorde att hundarna blev åsidosatta när det gäller träning under årets första månader.

Påskhelgen tillbringades dock på jaktinternat med både Gilla och Stolla, och helgen efter startade Gilla och jag på Nybörjarklass B-prov och tog vårt efterlängtade 1:a pris!

I början av juni hade vi vårt årliga Kennelläger, riktigt fina och bra dagar! Sen var det dags för Apportera för Livet mot Cancer och strax därefter goldenklubbens KM, på båda ställena fanns vi på plats med monter!

I början av juli fick vi tyvärr ta farväl av vår älskade Gibson vars kropp inte längre orkade vara med. Alltid lika jobbigt, men vi är tacksamma över de dryga tolv åren vi fick tillsammans med Gibson!

I slutet av juli var det så äntligen dags för vår träningsresa till England och Lancashire/Yorkshire! Vi kan nog säga att det var kärlek vid första ögonkastet! Vilket landskap, vilka träningsmarker, vilka människor! Vi hade fyra fantastiska träningsdagar och en jaktdag då vi åkte norrut och apporterade på en kaninjakt och redan där och då förstod både Per-Anders och jag att detta inte var vårt sista besök i England!

På väg till England passade vi också på att hälsa på Gillas tilltänkta partner för i år!

Väl hemma igen började vi planera en ny Englandstripp, och i början av oktober packade vi in tjejerna och oss i bilen igen för att denna gång vara borta drygt en månad! En helt fantastisk upplevelse som tack vare ett flertal duktiga tränare gjorde att Gilla och jag tog rejäla kliv framåt i vår träning! Jakter varvades med träningsdagar och både Per-Anders och jag fick också möjlighet att vara med som funktionärer på field trials, något vi båda lärde oss mycket av!

Det var tufft att komma hem igen efter vår månad i England, men Gilla och jag passade på att starta på KKL där vi fick ett 2:a pris, och vi apporterade också på ett antal jakter innan det i december var dags för den tredje Englandsresan för i höst! Denna gången fick tjejerna stanna hemma eftersom vi flög över och var publik under det stora championshippet, IGL, där 57 av de bästa ekipagen i Storbritannien möttes under tre dagar! Väldigt kul och inspirerande att få se alla dessa duktiga hundförare och hundar, och att få heja fram vår tränare Mark och hans Riley till deras tredje plats var såklart extra roligt!

Väl hemma igen så blev det lite mer jakter och dessutom gjorde jag och Gilla debut på ett Novice Prov i SGL:s regi i Skåne strax före jul. Det blev en kort sekund i rampljuset för vår del, men vi kommer igen!

Hundåret avslutades med en tripp till Moheda dagen före Nyårsafton där Gilla och jag var med på en Mock Trail träning och insåg att det här är svårt men väldigt, väldigt roligt!

Nyårsafton spenderade vi hemma i stillhet med våra tjejer, jag ägnade kvällen åt att leta fram ett antal engelska klubbar som jag behöver bli medlem i för att Gilla och jag ska kunna starta på field trials i England under nästa höst! Nu har vi verkligen något att se fram emot och jag hoppas att vi båda håller oss friska och pigga så att vi kan träna inför vårt äventyr nästa höst!

Vill också passa på att tacka alla som på ett eller annat sätt varit delaktiga i vårt och hundarnas år och gjort det till ett grymt bra år! Familj, valpköpare, hundvakter, kattvakter, husvakter, gamla vänner, nya vänner, träningskompisar, resekompisar, hundtränare, jaktarrangörer, kunder, mfl, mfl! Utan er hade året varit bra mycket tråkigare, så tack för att ni finns!

Hur gick det med hundarnas mål nu då?

Mål för 2017

Gilla:

1:a pris nkl B-prov — Yes!
1:a pris ökl B-prov — Nope, dock några tredje priser
1:a pris ökl WT — Nope, inte startat ngt wt
Godkänd KKL i höst — Nja, heter ju inte Godkänd eller icke godkänd längre, men ett 2:a pris fick vi!
Jakter i höst — Yes, massor!
Jakt i England x 2 — Yes, massor!
Very Good på officiell utställning — Nope, inte ställt ut någon av hundarna!
Regelbunden jaktträning under året — Yes, det får vi nog säga även om starten var trög!

Stolla:

1:a pris nkl B-prov — Nope, men vi har i alla fall en start! Rullar man sig på vilt i söket får man ingen 1:a..
1:a pris nkl WT — Nope, inte startat ngt wt
Jakter i höst — Yes, men sparsamt för Stollas del
Jakt i England x 2 — Yes, men sparsamt för Stollas del
Very Good på officiell utställning — Nope, inte ställt ut någon av hundarna!
Regelbunden jaktträning under året — Yes, det får vi nog säga även om starten var trög!

Och hur ser då målen ut för 2018?

Mål 2018

Gilla:

Löp senast i februari/mars
Valpar senast i maj
Start Mock Trial SGL i vår (om ej valpar)
1:a pris ökl B-prov i vår (om ej valpar)
Jakter i England i höst
Träningar i England i höst
Field Trial starter i England i höst
Regelbunden jaktträning under året

Stolla:

1:a pris nkl B-prov i vår/sommar
Jakter i England i höst
Träningar i England i höst
Start KKL i höst (om vi är i Sverige)
Regelbunden jaktträning under året (mer tid åt Stolla)

2018 kommer att bli ett spännande år!

Rulla till toppen