Tack för allt & sov gott finaste Vinna!

Posted by on okt 14, 2020
Tack för allt & sov gott finaste Vinna!

Sitter och redigerar ett inlägg om Jenny & Gilla när jag får ett samtal från Marie att Vinna — Combine Lily of the Valley — fått somna in idag, 13 år och tre månader gammal.

Finaste Vinna, vår stamtik och starten på en lång och härlig resa! En resa som fört med sig många fina upplevelser, minnen och bekantskaper, en resa som gjort att jag när jag tar emot det tråkiga beskedet befinner mig i vårt hus i England.

När jag köpte Vinna av Lena Widebeck på Kennel Combine 2007 fanns en förhoppning om att jag själv någon gång i framtiden skulle få möjlighet att föda upp en kull med Golden Retrievers. Jag hade en målbild av hur min ideal golden skulle se ut när det kommer till både utseende och arbete, och jag hoppades att Vinna skulle kunna hjälpa mig uppfylla min önskan på sikt!


Vinna ”tränar” fritt följ, 11 veckor gammal

Jag är så tacksam för allt jag lärt mig under resans gång och också över att just Vinna blev min stamtik. Vinna lämnar efter sig 17 egna barn från två kullar och 13 barnbarn och det är så roligt att nu kunna följa dem i det de gör.


Vinna på 57:e dygnet inför sin första kull 2011

Efter avslutad lydnadskarriär, och när hennes barn och barnbarn började ta allt mer av min tid i träning, flyttade Vinna till familjen Seeholm när hon var nio år gammal. Marie med familj hade redan Vinnas son Vinston och ville gärna att Vinna skulle flytta till dem efter att de passat Vinna då och då. Det var den perfekta lösningen för alla, inte minst för Vinna som fick full uppmärksamhet av hela familjen och ett fantastiskt pensionärsliv under sina sista fyra år! Stort tack Marie, Johan, Felicia & Ella för att ni tagit så väl hand om Vinna och gett henne allt och mer därtill!


Från höger; Stolla (barnbarn), Vinna, Gilla (dotter), Bizzy (barnbarn) i Ellas famn

Det känns alltid tomt när man mister en vän, men vi får nu alla blicka tillbaka på de underbara minnen vi har av Vinna och njuta av hennes fina avkommor — jag kan se så mycket av Vinna i min egen Gilla som blir mer och mer lik sin mamma för varje år som går!

Tack Lena för en fantastisk hund, för att du till slut ”vågade” sälja Vinna till mig och för en fin vänskap genom åren! //Marlene