Söndag i Sabden

Vaknar av regnet som smattrar på rutan, i övrigt är det väldigt tyst denna söndag i Sabden. Grannarna sover gott och än dröjer det innan de vaknar till liv. Gilla sträcker på sig, det börjar ljusna och jag tar på mig och vi tar en morgonpromenad över ängarna. Regnet har tillfälligt upphört och den starka vind som hållit oss sällskap senaste dagarna är plötsligt också borta. Det är tyst och lugnt denna söndagsmorgon, luften är frisk men det är ändå varmt, ovanligt varmt för att vara Oktober faktiskt.

Vi öppnar grindar och stänger om oss igen, säger god morgon till fåren som ligger och slöar i hagarna. Vi hinner ifatt en annan hundägare som är ute med sina två mindre hundar, vi byter ett par ord och hundarna hälsar artigt på varandra. Fårbonden kommer med sin fyrhjuling för att se till sina får och ge dem lite extra mat. Vi hälsar och byter också några ord innan jag och Gilla genar över hans fina gård. Vi hinner hem innan regnet börjar igen, äter frukost och plockar undan lite innan vår snickare kommer för att kika på köksön som jag vill ändra lite på.

Har bestämt träning på The Beast kl 12 och lagom till dess har regnet upphört igen. Vi får en mycket bra och effektiv träning tillsammans med Birgitta och Katarina. Vi funderar, planerar, justerar. Vi slår våra kloka ihop, utmanar, peppar och stöttar. Efter en period med många provstarter behöver jag styra upp Gilla igen. Hon hamnar lätt i att hon kan själv och blir då svårare att styra och behöver påminnas om att vi är ett team. Efter gårdagens och dagens träning känns det som om vi börjar hitta tillbaka och vi har ju ett par dagar på oss nu inför nästa provstart på torsdag och lördag. Fram till dess blir det träning varje dag, effektiv och planerad träning.

Vi får en lugn söndagseftermiddag Gilla och jag, efter träningen öppnar jag för första gången sedan jag kom hit en bok, lägger mig i soffan och börjar läsa. Vaknar någon timma senare av att rummet lyses upp av solen utanför, vädret växlar fort här och nu är det en strålande eftermiddag! Får besök av Charlotte och Tom som vi köpte huset av, vi sitter ner och pratar och de går husesyn nu när huset till största del är möblerat och klart. Spanieln Willow verkar tycka det är lite märkligt att hälsa på och springa runt i sitt gamla hem där inget är sig likt.

Tar en kvällspromenad innan det mörknar, luften är kylig nu på kvällskvisten och månen visar sig på himlen. Det ryker ur skorstenarna och en doft av kol sprider sig över byn, en doft som är ny för mig som är van vid att elda med ved i kaminen. I det lilla huset i Sabden kommer vi fortsätta elda med ved men än är det fortfarande varmt och ingen kamin behöver tändas, bara värmeljus för mysfaktorns skull. En fin söndag avslutas nu i soffan framför favoritkanalen med engelska deckarserier.

//Marlene

 

Rulla till toppen