Säkert vårtecken – jaktträning!

Idag var det äntligen dags för första jaktträningstillfället med Tony Lyvén! Som vi har väntat! Planen var att vi skulle träffats redan i oktober/november men till följd av vädret och en del andra saker, har vi alltså varit tvungna att vänta ända tills nu.

Vi är fem stycken i gruppen och så Tony. Idag gick vi igenom varje hund en och en för att Tony skulle få en chans att bilda sig en uppfattning av oss och våra hundar. Vi är alla på olika nivå och alla har vi våra starka och mindre starka sidor. Träningen kommer även framöver att läggas upp individuellt, och det känns bra att få möjlighet att träna på just det som Gibson och jag behöver.

Gibson och jag startade näst sist idag och efter långt vinteruppehåll och med löptik hemma, var det en något ofokuserad kille som flög runt i sökområdet till en början. Efter att Gibson sprungit av sig lite, gick det betydligt bättre även om det onödiga springet gjorde honom ganska trött… Vi fick visa närsök, linjetag, markeringar och så söket som vi började och slutade med. Tycker att Gibson löste det mesta ganska bra efter omständigheterna, dock hade han fallit tillbaka i gamla vanor att vilja visa upp sig för publiken och inte riktigt komma in direkt till matte med apporterna. Tror inte att detta är ett problem, snarare var Gibson nog väldigt glad att träningen kommit igång och därmed lite extra laddad. Pajas!

Vid markeringarna påpekade Tony att jag gör något med min hand när jag skickar Gibson, vilket stör Gibsons fokus på markeringen. Testade att lägga handen bakom ryggen istället och det fungerade mycket bättre. Närsöket gjorde Gibson fint och linjetaget gick också bra efter en liten diskussion om huruvida man får springa till en rishög istället eller inte…

Det känns skönt att vara igång igen! Upplägget verkar bra, ordning och reda. Varje ekipage fick konstruktiv feedback på sitt arbete och tips på hur vi ska gå vidare tills nästa gång. Fyra timmar ute i härligt väder, nu är både jag och Gibson rejält trötta!

//Marlene

Rulla till toppen