Kennelträff och två veckor kvar!

Förra lördagen hade vi kennelträff och hade bjudit in Katarina och Thomas från Kopparhults Kennel för lite jaktapportering. Vi startade med ett teoripass som jag höll i själv, där vi gick igenom olika benämningar inom jaktapporteringen, vilka provformer det finns och hur det går till på prov osv. Efter 1,5 timma var det dags för Katarina och Thomas att ta över för de praktiska övningarna! Vi fick en härlig dag i ett fantastiskt väder, och jag tror både hundar och förare var både trötta och nöjda efter dagen!

Vi delade in oss efter ålder så de äldre hundarna blev en grupp som Thomas hade hand om och de yngre togs om hand av Katarina. För de yngres del handlade det mycket om signaler, närsök och att gå fint vid sidan, men de fick också prova på några apporteringar och även släpspår med vilt.

Så himla roligt att träffa alla valpköpare och se deras fina hundar i arbete, jag är mer än nöjd med det jag såg! Tack Katarina & Thomas för en kanondag! Extra roligt att några av våra valpspekulanter också kom och var med en stund!

Kennelträff april 2015
Foto: Katarina Eriksson

Här hemma förbereder vi oss för Ellas valpar som är beräknade om ca två veckor nu! Idag har vi gjort i ordning Ellas och mitt rum, vi har skruvat ihop den nymålade valplådan och jag har börjat tvätta fällar, mm. I veckan som kommer är det dags att tillverka garnhalsbanden som valparna får direkt när de föds så vi ska veta vem som är vem. Ella är fortfarande pigg och glad, idag var hon med på den långa skogspromenaden och klarade det riktigt bra. Hon får inte gå med varje dag, och kanske var detta sista gången före valpningen. Hennes mage växer och det har hänt mycket sista veckan. Hon äter med god aptit och får nu mat tre gånger om dagen för att få i sig tillräckligt med näring till de små.

Nu håller vi tummarna för att allt går bra med Ellas valpning och att det döljer sig tillräckligt många valpar i hennes mage så att vi slipper göra någon valpspekulant besviken!

Gilla skadade sin tass på kennelträffen och har inte kunnat tränas alls denna vecka, väldigt trist med tanke på den period hon nu befinner sig i… Att ha en tonåring i huset tar på krafterna och det är skönt att veta att det är en fas som går över om jag säger så…

Har även börjat planera höstens aktiviteter för de små och MH är nu bokat den 18/10, dessutom med 100% uppslutning från valpköparna vilket är extra roligt såklart!

//Marlene

 

Rulla till toppen