”Intet är som väntanstider…”

En dikt skriven av Erik Axel Karlfeldt som handlar om väntan på våren och sommaren… Här väntar vi fortfarande på Vinnas löp så att vi kan åka till Danmark och träffa fina Clyde igen! Sen blir det ytterligare väntan i hopp om valpar…

Under tiden vi väntar njuter vi av det fina vårvädret, vi tar långa skogspromenader och träningen har så sakta börjat komma igång efter några veckors vintervila.

Ella går från klarhet till klarhet och har mognat mycket den sista tiden. Hon lyssnar bättre och bättre på tecken och signaler och vi blir mer och mer ett team. Någon som också mognat mycket är Uno, han har blivit en riktigt duktig apportör! Vi har ännu en bra bit kvar till start på jaktprov men fortsätter han utvecklas som han gör nu, blir han farlig på proven framöver!

Vinna fortsätter med sin lydnadsträning och vittringen går numera riktigt bra! Problemet nu är att jag inte kan anmäla henne till några tävlingar eftersom vi inte vet när hon ska löpa och paras…

Gibson & Diva njuter av pensionärslivet, de älskar våra långa skogspromenader och trots att Diva blir 11 år så hänger hon med utan problem, hoppar på sina stenar och tigger godis som alltid! Vi märker dock att hon blir tröttare och att hon hör sämre, men vem gör inte det?

Av: Erik Axel Karlfeldt

”Intet är som väntanstider,
vårflodsveckor, knoppningstider,
ingen maj en dager sprider
som den klarnande april.
Kom på stigens sista halka,
skogen ger sin dävna svalka
och sitt djupa sus därtill.
Sommarns vällust vill jag skänka
för de första strån som blänka
i en dunkel furusänka,
och den första trastens drill.

Intet är som längtanstider,
väntansår, trolovningstider.
Ingen vår ett skimmer sprider
som en hemlig hjärtanskär.
Sällan mötas, skiljas snarligt,
drömma om allt ljuvt och farligt
livet i sitt sköte bär!
Gyllne frukt må andra skaka;
jag vill dröja och försaka,
i min lustgård vill jag vaka,
medan träden knoppas där.”

 

Rulla till toppen