Det är vår i luften!

Senaste veckorna har fyra av våra hundar varit konvalescenta av olika anledning. Våra två äldsta, Diva och Gibson, har artros i tålederna och fick gå på en kur med smärtstillande, Vinna visade sig ha Borrelia och äter nu en lång kur med antibiotika och är piggare. Gilla skadade sig under en promenad för några veckor sedan och har fått vila i några veckor, men är nu på banan igen!

Vinna, Ella, Gilla, Stolla
Fina tjejerna, fr vä Gilla, Stolla, Ella och Vinna!

Ella löper, men är nu på väg ut ur höglöpet. Övriga tikar verkar vara på gång de också och jag är glad att våra tikar bara löper en gång om året, under februari-mars.

Under vintern har det varit sparsamt med träning för hundarna, vi har mest hämtat kraft i skogen genom långa dagliga promenader som i o f innefattar en del träning de också. Stolla går en kurs i tävlingslydnad för Karin Haglund, och Gilla går kursen ”Från Valp till Stjärna” för Marja Seidemo. Tanken har varit att vi ska få till lite träning inomhus medan snön ligger kall utanför, och även om jaktapportering är det vi brinner mest för så ligger ju tävlingslydnaden mig varmt om hjärtat också…

Stolla på kurs med Karin H 2
Stolla på lydnadskurs för Karin Haglund, det gäller att lyssna ordentligt…

Ella och husse går kurs i Nosework där Ella visat framtassarna! Båda tycker det är lika roligt och husse tränar även övriga hundar i familjen i Nosework vilket uppskattas mycket av dem alla!

Gibson har fått jobb som studiohund, numera åker han med husse till studion i Skara varje vecka torsdag-fredag och jobbar. Självklart hör Gibson hemma i en studio bland alla andra Gibsons 😉

Gibson under skrivbord studio
Egen plats måste studiovovven ha!

Gibson i studion
Gibson tar jobbet med ro…

Gibson och Gibson utanför studion
En Gibson made in USA och en Gibson made in Sweden…

Igår var Gilla och jag iväg på första träningspasset efter hennes konvalescens. Vilken dag vi fick! Strålande väder i gott sällskap och med väldigt duktiga hundar! En dag som verkligen gav energi och som jag kommer leva länge på! När man är egen företagare och har jobbet med sig hela tiden så betyder dessa stunder så himla mycket, stunder då jag verkligen kan släppa allt och bara gå in i träningsbubblan och samtidigt hämta kraft och energi! Att ha förmånen att ha träningskompisar runt sig som inspirerar och tänker lika när det gäller träningen är dessutom guld värt! Nu är det hårdträning inför Unghundsderbyt som gäller för mig och Gilla 🙂

Träning Säve, fika
Välförtjänt fikapaus under gårdagens träning!

Gilla passivitet träning i Säve
Gilla pausar lugnt mitt i händelsernas centrum…

Gilla februari 2016
Gilla vilar på en sten i skogen… 

Stolla har också påbörjat sin apporteringsträning och det verkar som om poletten nu trillat ner ordentligt! Vi har ingen brådska och hon kommer få utvecklas i den takt som behövs, vi känner ingen press utan viktigast är att det blir bra i slutänden!

Stolla med dummy i skogen
Stolla börjar också förstå det där med apportering…

Nu ska vi ta en härlig skogspromenad i det fantastiska vädret, jag hoppas att solen idag hjälper snön att försvinna så att träningen kan ta fart även här hemma hos oss!

//Marlene

 

 

 

 

Rulla till toppen