En springare

Dagarna flyger iväg här i England, jaktdagar växlas med träningsdagar och några dagar däremellan försöker vi fixa allt som behövs till huset. Möbler börjar komma på plats och vi trivs verkligen jättebra.

Sedan några dagar tillbaka har vi besök från Sverige och det är nu fyra hundar som bor och lever tillsammans under samma tak utan problem. Tycker att det är så skönt med våra retrieverraser som oftast accepterar andra hundar utan att blinka. I huset har vi nu fyra tjejer, våra två goldentjejer, en labradortjej och en flattetjej. Samtliga respekterar varandra och tycker om varandra, man märker knappt av dem i huset.

Gilla och jag har hunnit med fyra jakter sedan vi kom hit och jag känner att vi börjar bli lite varma i kläderna nu. Igår jagade vi hela dagen och Gilla fick en runner som hon tog på ett magiskt sätt. Det är en sådan där apport som man kommer komma ihåg för all framtid. Det fina var att jag stod högt upp på slänten och själv kunde se henne spåra och förfölja fågeln hela vägen. Gilla försvann till sist in i ett område med högt gräs där jag inte längre kunde se henne, en fågel flög upp från området och jag tänkte att hon missat den. Men, strax efter kommer hon ut med den rätta fågeln i munnen, duktiga lilla hund som kan vara både styrbar och självständig beroende på vad som efterfrågas. Härlig känsla att få spontana applåder av skyttar och övriga apportörer på linjen!

För några dagar sedan tog Gilla också en runner, men p g a vegetationen kunde jag inte själv se hennes fina arbete den gången. Vid samma tillfälle eye-wipeade hon två andra hundar på en fågel vilket också kändes väldigt bra inte minst med tanke på vilka två hon eye-wipeade 🙂

Den 22/9 har vi kommit med på vårt första Field Trial här i England. Det känns väldigt spännande och jag ser fram emot detta! Jag vet inte riktigt vad jag har att vänta mig, men jag ska försöka stötta Gilla så mycket det bara går och jag hoppas att fåglarna är på vår sida. Oavsett hur det kommer att gå så kommer det vara väldigt lärorikt, det är jag säker på, och det är ju därför jag är här i höst, för att lära mig!

//Marlene

Rulla till toppen