Duktig Gibson

Igår var det dags för andra kurstillfället med Tony Lyvén. Var väldigt tveksam till att åka med Gibson eftersom han gått här hemma och haft det jobbigt sedan parningen med Vinna. Har ju gjort misstaget och ställt krav i samband med Vinnas löp en gång tidigare, vilket resulterade i ett helt års träningsuppehåll… Pip och gnäll vill jag inte heller ha på jaktträningen, och eftersom Gibson pipit och gnällt här hemma hela veckan, var risken stor för detta trodde jag.

Efter att ha frågat Tony om råd, valde jag att vara med trots allt, vilket jag inte ångrar! Gibson var jätteduktig, fokuserad på uppgifterna och inte ett pip över huvudtaget! Han jobbade på med en härlig fart och vi fick gjort både sök, linjetag och markeringar. Dessutom en ”inte byta”-övning och stadgeträning samt jaktfot som vi började passet med. Tycker alla hundarna skötte sig fint och det märktes att alla hunnit träna på de två veckorna sedan förra kurstillfället. Alla utom jag och Gibson då… men vi har ju haft annat att tänka på:-)

Kommande helg är det utställning i Bohus båda dagarna. Både Vinna och Gibson är anmälda, men jag kommer inte att ställa Vinna enbart Gibson. Spännande att se om vi har något att hämta med de nya reglerna… Kommer troligen inte ställa Gibson så mycket i år, vi satsar på jakten istället!

//Marlene

2 reaktioner på ”Duktig Gibson”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen