Dags för uppdatering!

Hög tid för en uppdatering! Vi har haft fullt upp sedan valparna levererades och tiden har gått åt till annat än hemsida och Facebook:-) Alla valpar har installerat sig väl i sina nya hem och vi får ofta rapporter om deras påhitt och framsteg vilket vi är oerhört glada över!

Med två egna valpar i huset, har tiden inte heller riktigt räckt till att träna de stora riktigt så mycket som jag hade tänkt. Igår startade Gibson & jag på ökl jaktprov i Kilanda, men fick tyvärr åka hem med en nolla. Provet kanske egentligen inte var extremt svårt, även om vissa delar hade sin svårigheter som t ex vattendirigeringen. Den var klurigt placerad snett (diagonalt) över på andra sidan vattnet, vilket i sig kanske inte upplevs som så svårt, men saken var den att sökområdet var placerat på den sida man skickade från med vilt placerat nära vattenkanten… Vinden hjälpte inte heller till, hundarna fick nämligen vind från söket direkt då de kommit ut en bit och ganska många hundar hade då svårt att låta bli att plocka vilt från söket.

Jag måste ändå säga att jag är nöjd med vissa delar av Gibsons och mitt arbete igår med tanke på hur lite vi har tränat. Det vi sedan en tid tillbaka lagt mest fokus på är att Gibson ska lyssna på mina signaler och det måste jag faktiskt säga att han gjorde, något som även domaren framhävde i den öppna kritiken där han även sa att han nästan tyckte synd om Gibson för att han ville göra rätt, men inte förstod vad jag menade… Eftersom signalerna fungerade så bra, måste det ju innebära att det lönar sig att träna, så det är väl bara att sätta igång och träna då till nästa prov:-)

Ella och Uno mår bra, idag har de fått testa på ett litet viltspår var för första gången! Båda fixade detta galant, Ella trots stark störning av katten Astrid som ju alltid ska vara med på allt roligt vi gör. Spåret var ca 50 m långt och gick i högt gräs i en hage. Både Ella och Uno visade att de har riktigt bra näsor, något vi redan upptäckt i många andra sammanhang!

Nu har vi en liten mat paus, sedan är det dags för Gibson att få ett litet viltpass med fokus på dirigering, och därefter ska Vinna få träna lite lydnad med fokus på vittringen!

Här kommer några bilder från dagens övningar med Uno och Ella!

1 reaktion på ”Dags för uppdatering!”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen