Nya kurser ute nu!

Snön håller ett hårt grepp om oss och våren lyser med sin frånvaro. För att få in lite vårkänsla har vi nu lagt ut några av vårens kurser och vi hoppas att snön ska vara borta innan det är dags för kursstart!

WT-träning fristående tillfälle 24/3 kl 11-14

För dig som planerar att vara med på SSRK:s WT-cup i år har vi lagt ut ett fristående tillfälle den 24/3 där du har chans till genrep inför WT-säsongen! Vi kör både Nybörjarklass och Öppenklass tillsammans och anpassar nivån efter ekipagen. Fem stationer på dummies erbjuds, självklart med skott och bössa.

Du kommer få individuella tips och råd vid varje station och vi avslutar detta fristående tillfälle med gemensam fika/korvgrillning och sammanfattning av dagen!

För att delta på detta tillfälle ska du och din hund vara mer eller mindre klara för start i den klass ni anmäler till. Självklart kan även du som redan har startat i respektive klass vara med om du känner att du behöver lite mer träning, tips och råd före vårens starter!

Mock Trialträning/WT träning på linje fristående tillfälle 25/3 kl 14-17

Den 25/3 firar vi sommartiden med ännu ett fristående tillfälle då vi kör en Mock Trialträning. Mock Trial är ett Working Test som utförs på linje, dvs som en walked up, istället för stationsvis.

Vi kommer köra våra Mock Trialträningar enligt de brittiska reglerna och dessa träningar är perfekta tillfällen för dig som vill lära dig hur det går till på ett Mock Trial eller Field Trial, eller för dig som kommit lite längre och vill förbereda dig inför start på Mock Trial inom SGL — Swedish Gundog League t ex.

För att vara med på våra Mock Trialträningar krävs att din hund är apporteringsvillig, skottvan, stadig vid sidan och styrbar på pipa och signaler/tecken. Kursen startar med en teoretisk genomgång då du får lära dig mer om hur det hela går till!

Du kommer få individuella tips och råd löpande under kursen och vi avslutar detta fristående tillfälle med gemensam fika/korvgrillning och sammanfattning av dagen!

Övriga kurser

Vi har även lagt ut ett antal veckokurser bl a B-provskurs och WT-kurs där vi under fyra tillfällen slipar formen inför start på B-prov alt WT under säsongen.

En teckenkurs och en fortsättningskurs kommer annonseras inom kort så håll koll på vår hemsida och Facebooksida!

Det finns fortfarande ett fåtal åhörarplatser kvar till vår tvådagarskurs med Mark Demaine i maj, skynda dig att anmäla om du vill lyssna och lära av en av Storbritanniens bästa retrievertränare!

Hoppas vi ses i vår!

//Marlene

 

 

Rulla till toppen