Vi väntar valpar!

I tisdags var det dags för ultraljud av Ellas mage och till vår stora glädje visade det sig att hon bär på små bebisar i magen! Hur många vet vi ju förstås inte, men i dagsläget ser det i alla fall ut att vara ett litet gäng!

Många har hört av sig och är intresserade av en valp ur denna kombination vilket såklart är oerhört roligt, och vi har nu börjat boka in besök eftersom vi vill träffa de intressenter vi valt att gå vidare med så snart som möjligt för att kunna avgöra om vi är en passande kennel och vise versa.

Kanske tycker vissa att vi är onödigt noggranna i vårt val av valpköpare, men för oss handlar det om att båda parter får det de vill ha. Ju tydligare intressenterna är med att tala om vad de har för mål och vill använda sin hund till, desto lättare är det för oss att säga om vi kan erbjuda just det eller inte. För oss handlar det om att det ska bli så bra som möjligt för oss alla, och att man får en hund som har förutsättningar att motsvara förväntningarna. Från vår sida vill vi gärna ha en nära kontakt med våra valpköpare vilket också innebär att personkemin bör stämma eftersom vi har regelbundna valpträffar och förhoppningsvis kommer ha kontakt under många år framöver.

Vi säljer inte enbart till sällskap och det beror på att vi anser att en Golden Retriever är en arbetande ras som behöver få utlopp för sin arbetsvilja i någon form för att må bra och utvecklas till en harmonisk individ. Det är vår uppfattning att om man inte ger sin hund en hobby så skaffar den sig lätt en egen, inte alltid så önskvärd sådan. Våra hundar är glada och arbetsvilliga hundar som gärna vill vara aktiva med sina ägare! Vi har inga krav på att man måste nå absoluta toppen med sin hund i någon hundsport, men vill man på sikt tävla eller starta på prov med sin hund så tycker vi självklart att det är väldigt roligt och vi finns gärna till hands för tips och råd på vägen!

På våra träffar under första året har vi olika teman där våra valpköpare får prova på lite olika aktiviteter t ex viltspår och jaktapportering, och vi hyr ibland även in instruktörer utifrån till våra träffar.

Hälsa och mentalitet är också viktigt för oss och vi vill därför att våra valpköpare röntgar höfter och armbågar, samt ögonlyser sin hund i vuxen ålder. Tillsammans med kullsyskon gör vi MH (mentalbeskrivning) och /eller FB-R (funktionsbeskrivning retriever) när valparna är runt året. Vi brukar också besöka någon utställning tillsammans.

Intresserad av valp från oss? Hör av dig via mail eller telefon så bokar vi in ett besök!

Gilla med and 15 veckor
Guldkullens Clyde Ashgill, ”Gilla” som 4-månaders valp

//Marlene

Rulla till toppen