Valpkurs/träff

Igår var det dags för första tillfället på den kurs som ingår när man köper valp hos oss! Valparna har hunnit bli drygt 13 veckor och det var väldigt roligt att träffa dem och deras familjer igen! Extra roligt att vi hade 100% uppslutning, alla åtta valparna kom trots att tre av dem har lite längre att åka.

Vi började med lite prat och teori, sen fick de jobba med små praktiska övningar. Sen blev det fika och frågestund och därefter blev det ytterligare lite praktiska övningar varvat med teori. Till sist gick vi ut och tog en bild på hela härliga gänget tillsammans med mamma Vinna, inte helt lätt att få dessa aktiva valpar att vara stilla samtidigt men bild blev det till slut i alla fall 🙂

Avslutade med lite eftersnack och sedan hade tre timmar rusat iväg och jag var tvungen att slita mig för att hålla jaktapporteringskurs på eftermiddagen.

Gemensamt för kullen verkar vara att de är nyfikna, trygga, orädda, lättlärda och sociala allihop och att de väldigt gärna vill arbeta. Jag är mer än nöjd med det jag såg i går, samtliga valpar samarbetade fint med sina förare och lärde sig snabbt vad övningarna gick ut på. Nu är det träning i lagom dos som gäller tills vi ses nästa gång om tre veckor!

STORT TACK allihop för att ni kom med era små! Det betyder oerhört mycket för oss att få möjlighet att följa dem och vi är så tacksamma även för alla mail, sms, facebookinlägg osv som ni håller oss uppdaterade med! 

Här följer lite bilder från gårdagen och om ngn av er har fler bilder så skicka dem gärna eller lägg ut på ”Guldkullens Valpköpare” på Facebook!

DSC01932
Fika och frågestund på gång!

DSC01936
Guldkullens Clyde Netherburn ”Edda” med matte Rebecca

DSC01937
Guldkullens Clyde Rosebank ”Vinga” med husse Markus

DSC01939
Guldkullens Clyde Netherburn ”Edda” och Guldkullens Clyde Carlmichael ”Wilson” tränar följsamhet

DSC01940
Guldkullens Clyde Ashgill ”Gilla” visar hur man biter i kopplet…

DSC01941
Guldkullens Clyde Braidwood ”Tage” följer fint vid sidan!

DSC01942
Nos-mot-näsa övning för halva gänget

DSC01943
Guldkullens Clyde Crossford ”Samson” pausar med matte

DSC01945
Tage Brage myser med matte

DSC01946
Guldkullens Clyde Kirkmuirhill ”Vinston” jobbar med husse och i bakgrunden till vänster tränar
Guldkullens Clyde Hazelbank ”Lykke” kontakt med matte

DSC01947
Duktiga valpar med fokus på sina förare!

DSC01957
Hela gänget, från vänster Wilson, Edda, Tage, Gilla, mamma Vinna, Lykke, Samson, Vinston & Vinga

Rulla till toppen