Tävling i kylan

Idag var det dags för min och Vinnas sista utomhustävling för i år. Det var ganska så kallt när vi styrde mot Varbergs BK, men samlingstiden 11.00 passade oss utmärkt.

Har försökt lägga mest fokus på rutan och vittringen den senaste tiden, men detta var inget som märktes idag heller…

Mest nöjd för dagen är jag med Vinnas fina fria följ, bättre på tävling än på länge! Ett litet retsamt snett sättande drog ner betyget till en 9:a, i övrigt lyckades vi bra även med samtliga vändningar och stegförflyttningar denna gång! Fin fart på inkallningen, men några steg på ställandet resulterade i 8,5 vilket jag ändå är nöjd med.

Hur gick det då med rutan? Jo, redan innan jag skickade Vinna förstod jag att hon siktat in sig på ett litet löv som rörde sig i snön halvvägs fram till rutan… Tvärstopp där och sedan var nollan ett faktum. Vinna hittade en liten snöklump som hon åt på istället för att lyssna på mig. Liknande händer varje gång på tävling, men sällan på träning. Här i ligger vår konflikt och jag vet i ärlighetens namn inte hur jag ska komma vidare. Detta påverkade även denna gång tempot på apporteringarna i momenten efter, full fart ut, men väldigt långsamt in. Vittringen blev också noll, Vinna valde att stanna strax innan pinnarna och börja tugga på en skogspinne som låg där istället. Sen kom hon på vad hon skulle göra, gick till vittringspinnarna men lyckades inte komma in med rätt pinne.

Fjärren gjorde Vinna kanon idag! Hon hade inte flyttat sig i princip någonting när jag kom tillbaka till henne. Dvs på första fjärren… När jag satt Vinna upp säger domaren att tävlingsledaren missat ett skifte och att det p g a tekniskt fel skulle göras om. Försökte att snabbt samla ihop oss igen, men tävlingsbubblan hade redan spruckit och Vinna blev förvirrad av att göra om det hela igen. Hon vill ju så gärna vara till lags på sitt paradnummer och trodde att hon gjort något fel första gången, vilket resulterade i en slarvig fjärr och betyg 7.

Kände mig riktigt irriterad efter det ”tekniska felet” och valde att åka hem direkt utan att invänta prisutdelningen. PA var med och kunde tala om vilka betyg vi fått, resultatet blev ytterligare ett tredje pris till samlingen.

Sitt i grupp: 10

Platsliggning: 9 (vred sig)

Fritt följ: 9

Sitt under gång: 9

Inkallning: 8,5

Rutan: 0

Hopp apport: 7

Apport: 7

Vittring: 0

Fjärr nr 2: 7

Tja, alla ser ju VAD vi behöver träna på, frågan är bara HUR? //Marlene

Rulla till toppen