Sex veckor och en hane söker sin familj

Så har ännu en vecka gått och valparna blir idag sex veckor gamla! Tiden fullkomligen flyger iväg och jag börjar känna lite ångest inför att lämna ifrån mig dessa underbara valpar!

Sedan vi flyttade valparna till hundrummet/köket har livet blivit betydligt enklare. Inga fler tidningar och knappt några olyckor inne senaste veckan, i natt inga alls faktiskt! Alla valpar går duktigt ut i hundgården numera och gör sina behov vilket är oerhört skönt. Betydligt enklare och trevligare att göra rent där och kunna spola allt med en gång, alltid rent och fräscht! De första dagarna fick luckan stå uppställd för att de skulle vänja sig gå in och ut vilket de direkt gjorde. Bara några dagar senare provade jag att släppa ner luckan och det tog inte långt tid innan de glatt sprang igenom. De är så söta när de vaknar och direkt går ut och kissar och sen kommer in igen, och jag kan inte beskriva känslan på morgonen när jag möts av ett rent golv inne 🙂

De senaste dagarna har det varit fint väder och valparna har kunnat vara i sin utehage hela dagarna, riktigt skönt! Där blir det verkligen fart på dem, de flyger genom tunneln och de kastar sig i bollhavet! De busar mycket med varandra och älskar att få besök. de är trygga och balanserade och det som förvånar mig mest är att de i princip är helt tysta. Visst kan de skälla till när de leker, men inne märker vi knappt av dem och då är de ändå åtta stycken… Inte ett ljud på nätterna heller, vilket har resulterat i att jag sover gott enda fram till kl 7!

Jag har börjat göra små egna tester på valparna, men den riktiga valptesten görs om en vecka av Karin Friberg. Först därefter kommer jag bestämma vilken valp som hamnar var, och även vilken valp som ska bli kvar här hemma! Vi har fortfarande en hane kvar till försäljning, och min förhoppning är att den rätta personen/familjen hör av sig så snart som möjligt och kommer in i vår gemenskap! Nästan alla valpköparna har redan träffats i samband med infoträffen förra lördagen, och nästa lördag när vi vet vilken valp som flyttar vart kommer alla valpköpare träffas tillsammans här hemma och umgås med sina respektive valpar.

Hade önskat att den sista hanen hade en egen familj tills dess och jag vill därför ber er läsare att dela detta inlägg så att vi tillsammans kan hitta en lämplig familj! Det vi söker är en person/familj som letar efter en ny familjemedlem och träningskompis med förutsättningar att bli en duktig hund inom en rad olika grenar, och även fin exteriört. Då resterande valpköpare vill hålla på med bl a jaktapportering, vill vi gärna att även nya ägaren till denna hane har samma mål och kan bli en del i vår gemenskap där vi kommer träna och umgås ihop!

Tid för besiktning, vaccinering & chipmärkning är bokad till den 9/9, sen börjar valparna flytta den 11/9! Några åker på torsdagen, några på fredagen och någon först på måndagen därpå. Känns skönt att inte alla flyttar på en gång, både för oss och för Vinna.

Vinna har nu börjat att avvänja dem ordentligt. Hon går fortfarande in till dem några gånger per dag, men ger dem bara mat korta stunder efter att de ätit sin vanliga mat. Hon väljer dock att ligga kvar i samma rum som dem länge nu och det är mysigt att se henne sova hos valparna som respekterar att de inte alltid får äta från henne. Hon är väldigt tydlig och bra med dem och de lyssnar fantastiskt bra. Det är så spännande att följa hennes arbete och jag är glad att hon är en så sund och duktig tik. Har väldigt svårt att förstå att vissa uppfödare väljer att sära på tiken och valparna sista veckorna, personligen tror jag valparna missar en viktig del i det sociala samspelet om inte tiken tillåts avvänja på rätt sätt.

Härom dagen hade vi besök av Lovisa & Linus (drygt 1 år) till valparnas stora förtjusning! Vi har barntränat valparna från ålder 15 år och nedåt, så Linus var den sista på listan och det fungerade fantastiskt bra precis som med övriga barn. Valparna var framåt, sociala, keliga och totalt orädda för allt Linus företog sig! De följde honom som små skuggor och de var generösa med pussar, och ja kanske en och annan tand också… Solstrålen Linus bara älskade det och att dela bollhav och tunnel med valparna var en självklarhet!

Se alla Lovisas fina bilder här: http://4fota.wordpress.com/2014/08/27/barnet-som-kan-tala-med-valpar/

Valp på Linus rygg
Bästa kompisar!

Följsamhet valpar o Linus
Linus tränar valparna i följsamhet!

I övrigt har valparna denna vecka utsatts för råmande kor som flyttades utanför oss, åkgräsklippare precis utanför hagen, skott, kraftigt åskoväder, mm utan minsta reaktion. Vi har också fortsatt ensamträningen ihop med oss på kvällarna framför TV:n vilket innebär att de umgås både med övriga hundar och våra katter.

Nu återstår bilträning, lite koppelträning samt lite annat innan det är dags att lämna över valparna till deras nya ägare och liv!

Rulla till toppen