…Och här kommer förklaringen…

Har haft en känsla i kroppen gällande Vinna sedan hon inte ville göra vissa skiften i fjärren på tävlingen för två veckor sedan. Nu senast i Uddevalla gjorde hon alla skiften, dock lite långsammare än vanligt och med hjälp av något dubbelkommando. Hennes oförmåga att koncentrera sig under programmet, även under fria följet, har dock förbryllat mig. Senaste dagarna har jag studerat Vinna väldigt noggrant i vardagen och upptäckt att hon kutat lite med ryggen, passat när hon gått ibland (händer aldrig annars) samt att hon galopperat som en hoppande hare, dock i full fart. Hon har busat och levt runt med de andra hundarna som vanligt, men med ett något förändrat rörelsemönster.

Igår fick Vinna därför följa med matte till jobbet för koll av en veterinär som böjde, sträckte och drog i Vinnas leder och kände över ryggen och alla andra delar på kroppen. Jag påpekade att jag tyckt att Vinnas vänster lårmuskel på insidan av låret känts lite mer spänd än den högra, något som veterinären också kunde bekräfta. Inget annat kändes som tur är konstigt, utan detta rör sig med största sannolikhet om en kraftig sträckning eller blödning i muskeln. Vila och rehab med laserbehandling får det bli ett tag framöver, så nu ställer vi in några tävlingar tills Vinna återhämtat sig. Stackars mattes tjej, måste gjort väldigt ont och ändå har hon kämpat både på träning och tävling. Känns samtidigt skönt att få ett svar på varför hon tappat fokus i lydnadssammanhang, har man ont är det inte så lätt att koncentrera sig, fråga mig jag vet!

Så, en uppmaning till er alla: Var vaksamma på förändrat beteende hos era hundar, och lita på den inre känslan som säger att något är fel… //Marlene

2 reaktioner på ”…Och här kommer förklaringen…”

  1. men snuttis…vi håller tummarna för att det fort går över o att matte orkar hålla sig från tuff träning med lillan en stund.
    Krya på Er kramar från oss!!!
    Brorsan har det lite ansträngande han nu som tillfälligt fått en ny tjej till flocken…mmm inte lätt att vara kille alla gånger 😉

  2. Oj tror inte jag varit inne här på vääääldigt länge och missat den fina hemsidan och allt ni haft för er !!!!
    Stort tack för er grattishälsning hos oss och ett jättegrattis till era framgångar på lydnadsplan. Attans vilken otur med muskelskadan men som sagt tur när man är uppmärksam och litar på magkänslan. Hoppas på snabb tillfrisknande och återhämtning så ni kommer ut på plan igen.
    Stor kram till er allihop

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen