MH Vinna/Gibsonkullen

Igår var det dags för MH för Vinna/Gibsonkullen! Alltid lika spännande, och denna gång än mer spännande då det var vår första egenuppfödda kull som skulle beskrivas. Sex hundar av nio var anmälda och vi höll till på SBKs Göteborgsavdelning. Vi började med hanarna och det var väldigt roligt att se hur lika dessa tre hanar är, alla lika coola och alla ganska barnsliga fortfarande. Det var inte mkt som bekom dem under banans gång, och reagerade de över något så släppte det snabbt. Sisco lyckades ”sno” figurantens kläder i värnet på avståndsleken, och sprang runt med dem stolt som en tupp. Melvin var uppe och dansade på plåten vid skramlet när han skulle avreagera…

DSC_0368Guldkullens Gibson Junior, ”Sisco”, har ”snott” figurantens kläder…

DSC_0382Guldkullens Gibson Nighthawk, ”Melvin”, kollar skramlet

Efter lunch var det så dags för tikarna, och jag trodde nog att de skulle vara mer olika hanarna än vad de faktiskt var. Alla löste sina uppgifter fint, och båda beskrivaren och jag kunde konstatera att detta är en väldigt jämn kull med stabila hundar! Visst reagerade de ibland när det hände saker, och vissa sökte ibland stöd hos publiken, men ganska snart var det som om inget hänt och de kunde obekymrat vandra vidare på banan.

En av ägarna valde att avstå skotten, övriga fem fick alla 1:a på skotten vilket jag inte hade förväntat mig eftersom samtliga är jakttränade och lätt kan bryta kampen för att se var fågeln hamnar, och då får en 3:a eller mer i protokollet.

DSC_0403Guldkullens Melody Maker, ”Minna”, lyssnar efter skotten

Alla valparna visade stor glädje och eftersom de under ett MH inte står under någon lydnad, passade de flesta på att ta sig ett par extra ärevarv på de stora härliga ytorna 🙂 Roligt att se var att ingen av dem tvekade en sekund för att i rasande fart springa fram och in i värnet vid avståndsleken, och samtliga satte funktionärernas styrka på prov under kamplekarna 🙂

DSC_0391Guldkullens Gibson Grabber, ”Dissa”, leker med figuranten

Man har ju alltid en föraning om hur hundarna ska reagera i olika situationer, men jag måste säga att jag är positivt överraskad över hur coola dessa hundar är! Trodde nog att vår egen Uno skulle reagera mycket mer på dumper, skrammel och spöken, men nej det var inget som bekom honom direkt faktiskt och det var skönt att se! Så nöjd med dessa valpar som blivit precis så glada, arbetsvilliga och mentalt stabila som jag önskade!

DSC_0408Guldkullens Gibson Dark Fire, ”Maia”, i full fart mot värnet

TACK alla valpköpare som kom och bidrog till detta, och TACK för att ni tar så väl hand om era ”små”!

DSC_0429

Här är några av dem som gjorde MH! Fr vänster Uno, Maia, Minna & Melvin

//Marlene

Rulla till toppen