Melvin har fått ett nytt hem!

Efter tre veckors provtid i sitt nya hem, har nu Melvin och hans nya familj enats om att Melvin ska stanna för gott! Det känns så himla bra och jag vet att Melvin kommer få ett fantastiskt bra liv hos Harriet och Karl-Axel som båda är mycket hundvana. De är båda mycket förtjusta i Melvin, som redan funnit sig väl tillrätta på gården ihop med hästar och katter. Vi har en tät kontakt, jag får ofta foton på mailen, och vi Skypar med varandra. Jag kommer även i fortsättningen få ställa ut Melvin, vilket jag tycker är extra roligt då han är så fin, och under våren ska vi försöka få ihop ett gemensamt MH för kullen. Det har ju dragit ut lite på tiden eftersom uppstarten av företaget tagit all tid, men till våren hoppas jag att vi ska få möjlighet att göra detta.

Att driva ett eget hundcenter har inneburit både för- och nackdelar för våra egna hundar hittills. Under en lång period har de inte fått den träning jag skulle önska, men de har å andra sidan fått vara med som visningshundar på kurser, samt att jag gått en del kurser med dem. Vinna har fått gå Freestyle, Uno Prova-På med husse, och den gick jag även med Melvin innan han flyttade. Gibson påbörjade Trickskursen men kunde inte fortsätta då den visade sig krocka med den valpkurs jag själv har… Ella är oftast med som visningshund på valpkurserna och sen går hon och jag jaktapporteringskurs för Tony Lyvén. På söndag är det dags för ett tränings-working-test för att se var vi står i träningen! Ska bli spännande att se hur det går, Ella har mognat men bristen på träning ställer kanske till det när skott och tävlingssituation infinner sig!

Vinna och jag började i onsdags på en kurs i brukslydnad! Vet inte om vi kommer att starta i brukset, men jag känner att vi behöver hitta tillbaka till glädjen i att träna över huvud taget, och jag hoppas att detta ska sporra oss, mest mig… Vinna är alltid lika glad när hon får träna;-)

På HallåHund är det full fart, mycket och roligt arbete med både kurser och uppbyggnad av butiken, HallåHundShopen! I mars öppnar vi officiellt och det ska bli väldigt spännande! Hittills har de som går kurs och vistas i lokalerna kunnat handla när jag varit på plats, men i mars blir det fasta öppettider även för övriga! Det är till en början ingen stor butik, men det mesta man behöver till sin hund finns, samt att vi har ett utbud av utvalda snygga och praktiska fritidskläder! En liten sektion för jaktapportering finns såklart också!

Om några veckor startar vi våra kurser i jaktapportering, om du är intresserad av att vara med så kika på hallahund.se, några platser finns fortfarande kvar!

Under våren kommer vi att göra i ordning vår träningsplan utomhus vilket också kommer bli väldigt spännande! Tänk så lyxigt att kunna välja att vara inne eller ute efter väder och vind!

Välkomna att besöka oss på HallåHund om ni har vägarna förbi!

//Marlene

 

Rulla till toppen