Malmö Valp

Först en härlig vecka på Kanarieöarna, sen hem och packa om inför Malmö Valp ihop med Ann, Emelie & Malin och de små!

Vi hade en mysig vistelse i Malmö, och valparna skötte sig fint på sin första hotellvistelse:-) På morgonen blev det lite stressigt innan alla valpar och saker var på plats vid ringen, och jag hann precis fixa det sista på Uno innan det var dags för honom och brorsan Balzack att visa upp sig.

Denna gång slog Uno brorsan och vann klassen med HP! Uno blev sedan 2:a bästa hane med följande kritik:

”Harmonisk o härlig typ o helhet. Vackert huvud, korr. mörka ögon, snygg hals, saxbett, välans. skuldror. Önskar lite rakare framben, god benstomme, önskar lite bredare förbröst, härlig överlinje, välans. svans. Mkt goda vinklar bak. Rör sig mkt fint med långa fina steg, en aning trång fram o bak. Gott temperament!”

 

Även Balzack fick fin kritik och jag tycker han ser mkt lovande ut för framtiden!

Balzack med husse Bengt-Åke (Uno i bakgrunden) Foto: Ann Magnusson

Uno och matte (Foto: Ann Magnusson)

Uno igen (Foto: Ann Magnusson)

Efter bästa hane var det snabbt in med Ella och syrrorna! Tack Ann för att du förberedde Ella:-) Domare Svein E Björnes verkade fatta tycke för Ella och passade till och med på att pussa lite på henne när han kollade hennes temperament:-) Ella vann klassen med HP och Maia kom 2:a även hon med HP! Minna blev tackad denna gång, kanske beroende på hon ställde till det för Malin genom att inte vilja stå fint idag. Nåja, med förra helgens BIR i färskt minne, tyckte hon kanske att hon kunde dela med sig till syrrorna:-)

Ella slog sen på stort och vann även bästa tik! Däremot fick hon sen se sig besegrad av hanen och slutade dagen som BIM!

Även Ella fick fin kritik:

”Mkt fem. tik o harmonisk, vackert huvud o uttryck, härligt pigment, korr. saxbett, vacker hals, en aning framskjuten skuldra, väl utfylld bröstkorg, fin överlinje, rör sig mkt gott med korr. rörelser från alla håll. Gott temperament!”

Maia o Emelie, 2:a med HP! (Foto: Ann Magnusson)

Ella o Matte (Minna o Malin i bakgrunden) Foto: Ann Magnusson

Minna o Malin (Foto: Ann Magnusson)

Maia, Ella o Minna (Foto: Ann Magnusson)

Ella vinner klassen med HP, Maia kommer 2:a med HP! (Foto: Ann Magnusson)

När jag skulle in med Ella i BIR/BIM, fick vi veta att det utlysts en klass 3 varning och att vi snarast skulle packa ihop för att överhuvudtaget komma hem innan stormen! Är så oerhört nöjd med Ellas BIM och blev faktiskt ganska lättad över att vi ”slapp” stanna kvar till gruppfinalerna:-)

Resan hem gick bra och vi kom hem i god tid innan stormen bröt ut på allvar.

Det var en lyckad resa till Malmö! Det var mysigt att umgås med tjejerna och det var också himla roligt att träffa Balzack, Bengt-Åke & Ann Margrete! STORT tack för att ni kom med Balzack och STORT tack Ann, Emelie & Malin för en härlig helg o all hjälp med Uno o Ella!

Vart går nästa resa tro…???:-)

Rulla till toppen