Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Förberedande Walked Up kurs (WUKURS1-1) Start 31/1, 2021

2021-01-31 kl. 09:00 - 2021-03-14 kl. 11:00

2800,00kr

Fyra tillfällen, varannan vecka (8 timmar)
När: Söndag, 31/1, 14/2, 28/2, 14/3
Kl 10.00-12.00

Instruktör: Marlene Edvinsson
Tel 0725-252546 (Marlene)
Mail: Marlene Edvinsson
Antal: Max 4-6 deltagare med hund – Öppet för anmälan!
Kurskod WUKURS1-1

Det är många delar som behöver fungera för att man på sikt ska kunna starta på ett Mock Trial eller på ett Field Trial/A-prov. Under våra walked-up träningar ser vi att det ibland saknas en del grundkunskap som krävs för just dessa sammanhang och vi erbjuder nu därför en förberedande kurs. Dels för att du som förare ska känna dig tryggare i din roll som handler, men också för att din hund ska känna sig bekväm i de situationer som uppstår.

Några av de delar som kursen kommer innehålla är:

  • Fotgående, snabba vändningar
  • Markeringar för både hund och förare
  • Springa till skott, bli trygg i att springa längs med en linje
  • Bygga upp dirigeringar separat
  • Höger/vänster/back med både tecken men också enbart med röst
  • Stopp och närsök, hålla område
  • Handling och detaljer i skick osv

Fotgåendet är återkommande varje gång och varje tillfälle innehåller även en kortare walked-up för att successivt vänja hundarna. Dessutom kommer du under kursen få ta del av hela vårt träningstänk, dvs hur du genom tydlighet och konsekvens får din hund att förstå vad du vill. Vi bygger upp både hund- och förare och vi väver in de brittiska reglerna vid varje tillfälle.

För att delta på denna kurs behöver din hund vara grundtränad och hyfsat styrbar. Den behöver vara van vid skott då det kommer att skjutas en del och den behöver kunna fokusera i grupp med andra hundar.

För att vi ska kunna gå framåt krävs att du tränar mellan gångerna och att du är taggad på detta med walked-up! Kursen är på fyra tillfällen varannan vecka och vi tar max 6 deltagare.”

Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande COVID-19 och håller oss uppdaterade gällande utvecklingen. Om vi gör bedömningen att vi inte kan genomföra våra kurser som planerat kommer din kursavgift återbetalas. Om du däremot själv väljer att avstå ifrån att delta på den kurs du är anmäld till gäller våra ordinarie avbokningsregler. Du hittar mer information inför ditt besök här >>

Reservplats

Om kursen är fullbokad kan du boka en reservplats genom att välja biljetten ”reserv”. Du sätts då upp på en reservlista och vi kontaktar dig om det blir en plats ledig till dig. Att stå som reserv är inte bindande och du är inte heller garanterad plats förrän vi hört av oss till dig angående ledig plats. Om du accepterar din reservplats betalar du kursavgiften så snart som möjligt. Vi är tacksamma för att du bokar en reservplats, det visar oss att det finns intresse och med tillräckligt många reserver kan vi kanske planera för ännu en kurs.

Övrigt

En person & hund per anmälan gäller och inga hundar utanför kursen (undantaget instruktörers hund/hundar) får närvara under kursen med hänsyn till övriga kursdeltagare.

Åhörarplats utan hund finns att köpa på vissa av våra kurser!

Köpvillkor >>>

Trivselregler >>>

Välkommen med din bokning!

Biljetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Biljetter är inte längre tillgänglig

Detaljer

Start:
2021-01-31 kl. 09:00
Slutar:
2021-03-14 kl. 11:00
Kostnad:
2800,00kr
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Guldkullens Kennel & Kurser
Telefon
0725-25 25 46
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Guldkullens Kennel & Kurser
Barkkulla 401
Rävlanda, 43897 Sverige
+ Google Map
Telefon
0725-25 25 46
Visa Plats-webbplats
Rulla till toppen