Jaktprovsträning

I onsdags hade vi Jaktprovsträning på HallåHund och Ella fick också starta. Det märktes tydligt att vi numera tränar mycket själva, Ella blev väldigt laddad av situationen och vi fick en del småpip och t o m en knallning vid vattnet. Knallningen berodde på att Ella trodde hon kunde räkna, när dubbelmarkeringen fallit på vattnet fick hon för sig att det var ok att sticka men vattenarbetet bestod av en trippel med den sista markeringen i vasskanten där vi fick skicka hundarna längs med vasskanten på land 🙂

Ella bakom skytt

Ella vid laddad vid sidan

Guldkullens Kennel Jaktapportering

Är väldigt nöjd med många saker, en spikrak landdirigering, bra sökarbete och en bra dubbelmarkering på land. Inga problem med markeringen i vasskanten och ett hyfsat vattenarbete även om Ella först satte fart mot den ena markeringen och sedan fick den andra i vind och bytte mål. Innan hon fick ta den sista vattenmarkeringen (som ju blev en dirigering p g a att mycket hänt emellan) fick andra hunden en markering från vattnet på land. Sen fick jag dirigera ut Ella på den sista apporten på vatten och här behövde hon lite hjälp av några kvackanden från funktionären på andra sidan sjön, men vi löste uppgiften vilket kändes väldigt skönt!

Ella med trut 1

Ella med trut 2

Ella med kråka vid mur

Ella från vatten 1

Ella koncentrerad ur vattnet

Ella linslus

Det vi nu behöver träna på är just provsituation och att jobba med andra hundar igen för att Ella ska bli van och inte ladda så mkt. Vi har ju lagt väldigt mycket fokus på dirigeringar och stoppsignal senaste tiden, och det arbetet har faktiskt börjat betala sig! Väldigt nöjd när Vinna stannade på min stoppsignal på andra sidan sjön kan jag säga!

Vi tränar vidare, redan i morgon blir det träning med ny främmande parkamrat vilket vi ser fram emot!

Stort TACK till Renée Selander som tog alla fina bilder!

Glad Påsk!

//Marlene

Rulla till toppen