Första veckan…

Förra söndagen gick vi här och väntade, väntade och väntade… Ellas temp hade varit låg under ett helt dygn, men inget hände. Ella var hur cool som helst förutom att hon flämtade stundtals. Men, så sent på söndagkvällen började hon flämta mer och vanka mellan Biabädden och valplådan, och hon ville ut och kissa och leta lya ute väldigt ofta…

Kl 21.26 anlände så första valpen och kl 00.55 hade sista tiken kommit, tre och en halv timma tog det för Ella att föda fram sju välmående valpar! Ella var duktig hela tiden och kändes inte trött någon gång under valpningen, hon vilade lugnt mellan valparna.

Ella och valpar 4 dygn gamla
Ella och valparna, 4 dygn gamla

Idag, en vecka senare sitter vi här och förundras över de sju små liven i valplådan som på en vecka, mer eller mindre utan undantag, alla har dubblat sin vikt… Ella verkar ha dundermjölk i baren!

Första dagarna låg Ella hos valparna hela tiden, med avbrott för väldigt korta kissepauser i trädgården. Hon fick t o m mat i valplådan som hon ogärna lämnade. De senaste dagarna har hon kommit ut till oss lite oftare, både för att få mat och för att mysa och umgås en stund. Men, hon har hela tiden koll på sina valpar och tittar till dem ofta.

Gul tik 4 dygn gammal
Gul tik, 4 dygn gammal

Idag är första dagen som Ella gått med oss på en promenad i skogen, hon bestämde själv att hon skulle med, när vi plockade ihop hundarnas koppel så stod hon plötsligt där och viftade glatt på svansen. Vi valde en lite kortare runda idag och Ella var pigg och glad hela vägen. Efter en mag- och tassdusch när vi kom hem, ägnade hon sig genast åt sin små igen. Duktig mamma!

Idag har jag sett att två av valparna faktiskt redan är på väg upp på benen, och man börjar också se att de små ögonen börjar få springor som snart kommer öppnas! Ska bli roligt när valparna börjar se och höra och man bättre kan urskilja deras olika personligheter!

Valpar 6 dygn gamla
Valparna 6 dygn gamla

Så mycket annat än att ägna mig åt valparna får jag inte gjort för tillfället, men det är ju en förmån att bara njuta vid valplådan medan Ella sköter det mesta. Jag assisterar henne mest med mat till henne själv och tvätt av valparnas fällar och filtar 🙂

//Marlene

Rulla till toppen