Det börjar närma sig!

Det som vi trodde var ett begynnande löp runt Påsk, visade sig vara falskt alarm. Men, lagom till Valborg drog löpet igång på riktigt och Vinna är nu på sitt 10:e dygn och jag valde idag att åka till veterinären för ett progesteronprov.

Även om hanarna är väldigt coola här hemma så hade det känts retligt om vi hade missat höglöpet, men provet visade att Vinna fortfarande är i förlöp. När vi parade Vinna för tre år sedan, parades hon på 17:e + 18:e dygnet och jag misstänker och hoppas att det blir en resa till Danmark först i slutet på nästa vecka. Vi har en hel del aktiviteter inbokade fram till dess, men i slutet av nästa vecka och över nästa helg har vi faktiskt en passande lucka i kalendern…

Veterinären gjorde även en koll av Vinna idag och skrev ett intyg på att hon är pigg och kry och i mkt god kondition för att få valpar. Vinna blir ju 7 år i mitten av juli, så det känns bra med en koll och ett intyg innan vi parar henne.

Ella linslus

På söndag är det dags för mig och Ella att ge oss ut på årets första B-prov, och vi står även som andra reserv till tisdagens prov! Vi har tränat en del senaste tiden och även om många bitar börjar falla på plats så är jag osäker på om det håller i en provsituation då mycket är väldigt färskt. Men, det får vi svar på på söndag, så håll tummarna för oss är ni snälla! Vi kommer göra vårt bästa och vi kommer framförallt ha riktigt kul!

Trevlig Helg på er! //Marlene

 

 

 

Rulla till toppen