Vinna – Vecka 6

Ännu en vecka har sprungit iväg och det är nu bara tre veckor kvar tills det är dags för Vinna att föda sina valpar! Magen växer och tyngden har nu flyttat sig nedåt vilket gör att Vinna inte ser riktigt lika tjock ut som när magen stod rätt ut åt sidorna. Vinna är fortfarande pigg och glad, hon går med på våra promenader men vi väljer inte de längsta när hon är med. Hon får nu mat tre gånger om dagen vilket hon uppskattar mycket!

Fostren är nu ca 7 cm långa och delar av rörbenen har börjat förbenas. Päls börjar växa runt dygn 45…

I söndags kom valplådan på plats och Vinna blev väldigt glad när hon såg den. Hon gick direkt in i den och började nosa och vifta på svansen, letade och lyssnade efter valparna. Under veckan har hon gått in ett antal gånger i valplådan för att se om det kommit några valpar! Verkar som om hon tror att de kommer med storken 🙂 Känns i alla fall skönt att hon gillar sin valplåda och verkar ha en positiv bild av den och sina tidigare valpar.

Guldkullens Kennel Valplåda
Vinna lyssnar efter eventuella valpar i valplådan…

Vi har nu börjat boka in besök av potentiella valpköpare, vi tycker det är bra om man kommer och hälsar på oss redan innan valparna är födda och sen kan följa valparnas utveckling. Är du intresserad av en valp ur denna kombination? Kontakta oss via mail eller telefon!

Ur denna kombination förväntar vi oss pigga och sunda valpar med arbetsglädje och bra mentalitet, väl lämpade för olika typer av arbete och såklart även trevliga familjemedlemmar!

Utvald-bild--Clyde-och-Vinna-första-besöket
De stolta blivande föräldrarna Vesterlyng’s Token of Clyde ”Clyde” och SEVCH LPI LPII Combine Lily of the Valley, ”Vinna”

Clyde är en dansk hane med fina jaktmeriter som både startas på prov och jagar med sin husse Allan. Clydes pappa är en skotsk hane av jaktlinjer, hans mamma är en svensk tik med mixade linjer. Clyde är utställd med Very Good som resultat, en hane med en härlig attityd och utstrålning!

Vinna är en pigg och alert tik som provat på ett antal olika sporter. Hon är Svensk Viltspårchampion och används vid eftersök på rådjur och älg. Vinna är även en duktig apportör men vi har inte startat på jaktprov med henne. Vinna tävlar i klass III inom tävlingslydnaden och vi har siktet inställt på ett lydnadschampionat. Vinna har även tävlat i Freestyle HtM där hon har ett 1:a pris i nybörjarklassen. Vinna är utställd med Excellent som resultat.

Vinna har haft en kull tidigare och de valparna används inom många olika områden, t ex jaktapportering, tävlingslydnad, rallylydnad, agility och viltspår.

Clyde med gås
Pappa Clyde med apport

Vinna går fot
Mamma Vinna har en härlig attityd till allt arbete!

Clyde porträtt
Fina pappa Clyde!

Rulla till toppen